Najveći sotonin trik s kojim uspijeva prevariti mnoge
Foto: Pexels

Jedan od sotoninih najvećih trikova je uvjeriti vas da je grijeh zbog kojeg ste u iskušenju zapravo vrlo malen grijeh.

„Ovo je samo maleni grijeh. Nije kao da ćeš nekoga ubiti. Nije kao da ćeš biti nevjeran u braku. Već si radio takve stvari, a Bog te nije kaznio. Zadovoljstvo je definitivno veće od rizika. Zadržat ćemo ovo između nas dvoje.“ Vrlo često povjerujete ovoj njegovoj laži. Počinite grijeh koji vam se tada čini vrlo malen.

Jedno od sotoninih najvećih zadovoljstava jest uvjeriti vas da je grijeh koji ste upravo počinili iznimno velik grijeh. Taj grijeh koji se činio tako malen u budućnosti sada je užasno velik kada pogledate u prošlost.

Tada vam šapuće: „Tako si grozno zgriješio. To je tako velik grijeh. Kako si mogao to učiniti? Sada više nema natrag – iznevjerio si Božju milost.“ Povjerujete i toj laži. Padate u očaj i izjeda vas krivnja.

VIDI OVO: Iskušava li Bog ljude na grijeh?

Jeste li uočili uzorak? Vidite li krug kako se zatvara? Vidite li zlo u tome? Sotona najviše uživa kada vas uvjeri da je grijeh koji ćete počiniti zapravo malen, a da je grijeh koji ste već počinili užasno velik. U to vas uspije uvjeriti kada se radi o potpuno istom grijehu. Nemojte pasti na ovaj trik. Ali ako ipak budete zavarani, nemojte mu dati da uživa u tome.

Uvijek postoji nada, čak i kada padnete na njegov trik tisuću puta. Užasna stvarnost je da ne postoje mali grijesi i mali prekršaji. Kršenje Božjih zapovijedi uvijek ima posljedice. No vi imate snage jer znate da je Isus na križu platio za te posljedice. Ne postoje tako mali grijesi da u njima možete bezazleno uživati, ali ne postoje ni tako veliki grijesi zbog kojih bi vas Bog napustio.

Autor: Tim Challies; Prijevod: Ida Uzunić; Izvor: Challies.com