Napustila sam New Age zbog Krista

Tijekom svog vremena provedenog u prakticiranju New Agea, bila sam nevjerojatno alergična na riječ Bog.

Ovo je svjedočanstvo žene koja je napustila New Age nakon što je spoznala da je Krist odgovor na sva traganja njene duše.

Više od 10 godina bila sam uključena u misticizam i samo-otkrivanje. Prakticirala sam vračarstvo i obavljala sam čarolije. Bila sam čitačica karata i proročica i išla sam na tečajeve radi izoštravanja mojih psihičkih sposobnosti.

Bila sam certificirani reiki majstor i učiteljica joge. Koristila sam kristale kao sredstvo iscjeljenja, zaštite i manifestiranja. Vjerovala sam u astrologiju, manifestiranje kada je mladi mjesec te  u čišćenje i punjenje energije kada je puni mjesec. Štovala sam prirodu i božicu. Pronašla sam svoje duhovne vodiče i pustila sam njih neka upravljaju mojim životom.

Razgovarala bih s ”duhom, izvorom, Svemirom” i vjerovala sam da tada razgovaram sa uzvišenijim dijelom sebe. Vjerovala sam da sam stvorila vlastitu stvarnost i da sam sama svoj bog, u kontroli vlastitog života. Mislila sam da sam konačno spoznala svoju svrhu: iscjeljivanje ljudi, podizanje vibracije planeta i pomaganje drugima u iscjeljenju i postizanju istoga.

No iza svega toga, borila sam se s tamom, prijevarom i žudnjom za više.

Postala sam zarobljena u krugu iscjeljenja i ”napredovanja”, kada sam neprestano tražila iduće razdoblje iscjeljenja u različitim oblicima. Iako je svako iskustvo donijelo prolazno olakšanje, nakon što su osjećaji prošli i dalje ne bih bila zadovoljna. Vjerovala sam da je moja iduća kriza tu kako bih mogla još više napredovati, podići svoju vibraciju i saznati neki tajni kod za sklad cijelog planeta.

Patila sam dok sam vjerovala u sve ovo i bila sam u dubokoj jami depresije. Žudjela sam za time da me se voli, čuje i razumije. Mojoj duši nedostajao je osjećaj pripadanja. Moje tijelo nalazilo se u neprestanom stanju borbe ili bijega. Puno dana sam željela da nisam živa. Bila sam mučena, osjećala sam redovitu paralizu tijekom spavanja. Mislila sam da mogu samo zapaliti mirisnu svijeću, otpjevati pjesmicu i staviti kristale u svaki kutak svoje sobe kako bi ovo prestalo.

Iskreno pogrešno

Bila sam u krivu u vezi svega. Zapravo sam u svoj život iskazala dobrodošlicu za tamu i prijevaru, kao i za sve ono što dolazi s time. Same stvari za koje sam vjerovala da me štite i povezuju s nečim božanskim zapravo su me gurale više u tamu, dalje od Boga.

Tijekom svog vremena provedenog u prakticiranju New Agea, bila sam nevjerojatno alergična na riječ Bog. Zamalo sam se prestala družiti s prijateljicom koja je povjerovala u Krista, a koja mi je prethodno bila kolegica u New Ageu, jer nije mogla prestati govoriti o Njemu. Iritiralo me to. Ljutilo. Odbijalo. Mislila sam: ”Što joj se dogodilo? Je li poludjela”? Nisam mogla shvatili tu njezinu drastičnu preobrazbu u kršćanstvo.

Sjećam se ključnog trenutka mog otpora, kada sam nevoljko gledala film o Isusu, kako bi udovoljila mom tada dečku. Moje točne riječi glasile su ovako: ”Dobro, gledat ću ako mi prestaneš dosađivati”!

VIDI OVO: 7 opasnih učenja NEW AGEA: Prepoznajte ih na vrijeme!

Tada sam prvi puta iskusila Božje milosrđe, kada me je susreo u mojoj tvrdoglavosti. Susreo me u mom grijehu i depresiji. Gledala sam film o Isusu i grozničavo sam plakala. Preplavio me intenzivan osjećaj ljubavi, koji se prelio na moje cijelo biće. Budući da sam odrastala u disfunkcionalnoj obitelji i s obzirom na moja iskustva toksičnih veza u kojima sam bila kao odrasla, nikada zapravo prije nisam iskusila ljubav. Znala sam da je to bila ljubav koju sam očajnički tražila na pogrešne načine. Tada sam znala da Boga zanima moje srce.

Pokušala sam poreći i ignorirati to iskustvo, ali isto tako sam ponovno željela osjetiti tu ljubav. Pa sam počela ”trčati” za Isusom. Počela sam čitati Bibliju. Nikada to nisam radila, no tako mi se objavio Bog. Puno sam molila. Tako sam započela odnos s Bogom.

Potpuno novo

Nikada nisam znala što znači imati odnos s Isusom. Sada kada znam, ne želim to pustiti. Kroz Njega su lanci moje depresije slomljeni. Nikada više nisam iskusila niti jednu epizodu paralize tijekom spavanja. Ne kažem da Isus rješava sve naše probleme, daleko od toga, ali sam pronašla radost u Gospodinu koja je jača od svakog prolaznog osjećaja sreće kojeg mi je prethodno ponudio New Age. Njegova me Riječ oslobodila, iskusila sam silu Duha i ljubav Oca i sada sam zauvijek promijenjena.

New Ageri često misle da postoje više načina do Boga. Samo moraš pronaći ”svoju istinu” ili možda možeš ostvariti pristup ”Kristovoj svjesnosti”. Ništa od toga nije istina. Istina je da ne postoje više načina kako se može doći do Boga, postoji samo jedan način. Njegovo je ime Isus. On je put, istina i život. Nitko ne dolazi Ocu ni na koji drugi način, osim po Njemu. (Ivan 14, 6)

Možda mislite o meni isto ono što sam ja mislila o svojoj prijateljici iz New Agea: ”Ova je totalno poludjela”. Nemam ništa protiv toga. Mogu konačno reći da osobno poznajem Isusa i da se ništa ne uspoređuje s mirom, nadom i ljubavlju koja dolazi od ispravnog odnosa s Njime. Prijatelji, New Age vodi samo do prijevare. Molite za razlikovanje u vezi svega na što naiđete. Sve uspoređujte s Biblijom.

Postoje samo dvije duhovne sile u ovome svijetu: Bog i Sotona. Nemojte dopustiti da vas neprijatelj prevari istom laži koju je koristio u Edenskom vrtu: da možete biti poput Boga. To nije istina i niti jedna praksa koju prakticirate neće vas učiniti da budete kao Bog. Postoji samo jedan Bog i sva slava pripada Njemu.

Moja je molitva da ovo moje kratko svjedočanstvo posije sjeme u vaše srce. Ako osjećate da su vas moje riječi osvjedočile, budite otvoreni za mogućnost da Bog i vas traži.

Autorica: Jordan Taylor; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Thegospelcoalition.org; Prevedeno i objavljeno uz dopuštenje portala Thegospelcoalition.org koje vrijedi za Novizivot.net.

NAJNOVIJE!