Narodni lijek za bol u leđima: Krema koja će vam olakšati život

Bol u leđima je grozna, a narodni lijek u obliku kreme koji donosimo u ovom članku vam može olakšati bolove. 

Mišići u leđima se naprežu prilikom svake aktivnosti, čak i dok sjedimo, te nije čudo što nas leđa često bole.

Donosimo recept za prirodni lijek, odnosno domaću kremu koja će ugrijati vaše mišiće leđa te će im pomoći da se opuste kako vas leđa ne bi boljela. 

Glavni sastojci su: 

  • 4 žlice obogaćenog ulja kantariona ili gospine trave koje smanjuje bolove, ukočenost i poboljšava pokretljivost
  • 1 žlica đumbira u prahu koji je odličan za upale
  • 2 žlice kajenske paprike koja daje osjećaj topline
  • 2 žice shea maslaca
  • 2 žlice pčelinjeg voska
  • 20 kapi esencijalnog ulja ružmarina i 20 kapi esencijalnog ulja mente

Priprema prirodnog lijeka protiv bolova u leđima

Sastojci se kuhaju na pari tako da u jednu limenu posudu stavite vodu. Tu posudu je potrebno staviti na grijač ili štednjak. Na tu posudu nakon toga stavljate drugu posudu u kojoj ćete miješati sastojke. 

VIDI OVO: Vježbe za bolove u leđima koje traju samo 1 minutu (VIDEO)

U staklenku ili u limenu posudu (ne onu koja je na izravnoj vatri) stavite 4 žlice ulja kantariona. Kajenski papar i đumbir stavite u filter vrećicu ili u čisti pamučni ubrus, dobro ju/ga zatvorite i stavite ju/ga uz ulje kantariona u istu staklenku. 

Nakon toga pustite neka voda u prvoj posudi proključa, a nakon toga na nju stavite drugu metalnu posudu. U toj drugoj posudi možete izravno miješati sastojke iz staklenke ili možete staviti staklenku na drugu posudu koja se zagrijava isparavanjem vode iz prve posude. 

Navedena dva sastojka ostavite neka se kuhaju oko 30 minuta. 

S vremena na vrijeme promijenite položaj filter vrećice ili ju malo pritisnite kako bi se sadržaj stopio s uljem kantariona. 

Nakon 30 minuta, uklonite staklenku ili drugu posudu sa štednjaka. Jako dobro iscijedite sadržaj filter vrećice ili ubrusa koji ste koristili za sastojke u prahu. Nakon toga nastaloj mješavini dodajte shea maslac i pčelinji vosak te vratite na prvu posudu kako bi se sastojci otopili. 

VIDI OVO: Bol u donjem dijelu leđa: Korisni savjeti koji vam mogu pomoći

Kada su svi sastojci otopljeni mješavini dodajte po 20 kapi esencijalnog ulja ružmarina i mente. Ove dvije vrste esencijalnih ulja odlične su za grčeve, smanjenje bolova i upala. 

Esencijalna ulja nemojte kuhati. Nakon što ste ih dodali, sve maknite s vatre ili izvora topline te pomiješajte. 

Prethodno pripremite 3 manje staklenke s poklopcem te u njih ulijte nastalu mješavinu. Nemojte stavljati poklopac dok se mješavina u potpunosti ne ohladi. 

Upotreba: ohlađenu mješavinu držite na tamnom mjestu podalje od izvora topline. Male količine vadite drvenim štapićem i razmažite po bolnoj površini. Uživajte u bezbolnim leđima.