"Ja sam Gospodar tvoje budućnosti i imam dobre stvari za tebe!"
Foto: Unsplash

Bog je Gospodar tvoje budućnosti. Ona pripada Njemu i ne želi da sada budeš zabrinut za nju, jer On ima dobre stvari za tebe.

Ponekad smo suočeni s ograničenjima zemaljskog života i vidimo samo tešku situaciju u kojoj se nalazimo. To nam uvelike otežava život. Ali Bog je tu! On razumije koliko nam je zbog trenutnih okolnosti teško živjeti dan za danom i imati nadu u budućnost.

“Drži pogled na Meni! Ja sam s tobom i brinem o tebi na najbolji mogući način. Nastavi mi vjerovati, znajući da sve radim dobro. U ovom vremenu ovisiš o Meni više nego inače. Ne dopusti da tvoja sadašnja nevolja stvori zabrinutost po pitanju budućnosti. Ja sam Gospodar tvoje budućnosti i imam dobre stvari za tebe.”

Bog je Gospodar budućnosti

Razmisli o ocu s malim djetetom koje je palo i udarilo se. Razmisli o tome kako ga otac drži, tješi i njeguje. U početku, čini se da ne pomaže. Dijete još uvijek plače jer ga boli, ali za nekoliko trenutaka bol se zaboravlja, jer je dijete utješeno očinskom ljubavlju i nježnošću. Isto tako, kad tebe boli, Bog te drži u toj boli. Siguran si u Njegovim rukama. I uskoro ćeš opet biti sretan i smiješiti se.

Svaki put kad se suočiš s nekom poteškoćom, umjesto da razmišljaš: “Kako užasno!”, trebaš se podsjetiti: “Ja sam dijete Božje! Moj Otac je Gospodar čitavog svemira i On sve vidi i zna. On je isti jučer, danas i zauvijek. On me ljubi vječnom ljubavlju i obećava da će me uvijek podupirati svojom moćnom rukom. Nikada me neće napustiti niti ostaviti.”

VIDI OVO: Ne bojim se budućnosti, jer je Bog u njoj

Možeš se radovati nebu, gdje će svi biti u miru i život će biti savršen. Ali Bog je obećao mir i utjehu i ovdje i sada. Moli, traži, kucaj i iskusit ćeš. Bog ide ispred tebe i neće dopustiti da prolaziš kroz nešto što će te uništiti. On ruši sve prepreke. On je moćni Izbavitelj. On je Bog čuda.

“Jahve će se boriti za vas. Budite mirni!” (Izlazak 14, 14)