Ne brini, dolaze bolji dani

Dolaze bolji dani, ne brini se tjeskobno.

Ova situacija kroz koju trenutno prolaziš će ubrzo nestati i osjetit ćeš radost i mir kakvu samo Isusova ljubav može donijeti. Kao čovjek, sklon si tome da se često brineš, čak i oko situacija koje u stvarnosti i nisu toliko velike koliko se tebi čine.

Pokušaj zastati na trenutak, odvojiti dio vremena od posla, škole, obitelji i bilo kakvih obaveza i zamoli Isusa da sve ono što ti pritišće dušu On na svojim leđima ponese. Isus je nosio križ radi tebe, onaj križ na kojem smo Ga mi ljudi raspeli. Ako je On mogao nositi sve grijehe ovoga svijeta na svojim leđima, biti bičevan i umrijeti za nas, za tebe, zar ne misliš da ne bi mogao razriješiti tvoju situaciju?

Ta Bogu ništa nije nemoguće. Samo traži od tebe vjeru i ustrajnost u molitvi. Možda se neće sve riješiti odjednom, ali ćeš iz dana u dan osjećati olakšanje. Isus ne obećava lakši križ nego čvršća ramena jer kako Biblija kaže: “Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga. Mladići se more i malakšu, iznemogli, momci posrću. Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se (Izaija 40,29-31).

Izvor: donumdomini

NAJNOVIJE!