Ne, Maja Šuput i Marko Grubnić ne slave Uskrs!

Maja Šuput, Marko Grubnić i druge hrvatske medijske ličnosti su se pohvalile dekoracijama za Uskrs kojega oni, nažalost, ne slave. Barem to ne pokazuju!

Uskrs, kao najveći kršćanski blagdan, ima duboko duhovno značenje za vjernike. No, u suvremenom društvu, obilježavanje Uskrsa, kao i Božića, često uključuje i tradicionalne običaje, poput ukrašavanja jaja, dekoriranja domova i slavlja s obitelji koji nemaju veze s izvornim značenjem ovog blagdana.

Marko Grubnić, modni stilist, tako je danas pokazao raskošan blagdanski ugođaj u svom domu, a Maja Šuput je objavila obiteljsku čestitku za koju se modno uskladila sa suprugom Nenadom Tatarinovim i sinčićem Bloomom.

Bitno im je pohvaliti se sa skupim dekoracijama i robom, kao i obilnom trpezom, jer nemaju ništa drugo s čime bi se mogli pohvaliti. Kao i brojni drugi Hrvati i Hrvatice koji se samo nominalno nazivaju kršćanima.

Uskrs je puno više

No, trebamo li se usredotočiti samo na dekoraciju ili se prisjetiti dubokog duhovnog značenja Uskrsa?

Prije nekoliko godina, Nick Vujičić, poznati propovjednik bez udova, na Facebooku je napisao izvrstan osvrt na sve one koji Uskrs slave samo uz jaja i zečeve. Evo što je napisao:

“Mnogi ljudi povezuju Uskrs sa zečevima i jajima, ali ja želim da se usredotočite na Isusovu žrtvu koju je podnio za nas.

Unatoč našoj neurednosti, grešnosti, ljudskosti, Isus se žrtvovao kao dokaz prave ljubavi, da možemo biti potpuni’’, napisao je Nick.

U nastavku je citirao Marka 8,31, u kojem stoji:

“I poče ih poučavati kako Sin Čovječji treba da mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i nakon tri dana da ustane.“

Isus je živ! U tome je smisao proslave Uskrsa!

NAJNOVIJE!