NaslovnicaDuhovnostNe možete vjerovati Bogu i brinuti se u isto vrijeme: Zašto Bog...

Ne možete vjerovati Bogu i brinuti se u isto vrijeme: Zašto Bog ne želi da se brinete?

Ne možete vjerovati Bogu i brinuti se u isto vrijeme. Ne uništava vas samo ono što jedete – već i ono što jede vas!

“Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” (Izaija 43,2)

Imate tri osnovna izbora kada se radi o stresu u vašem životu: Možete se brinuti, možete ignorirati svoj stres, ili se možete opustiti i pouzdati u Boga.

Biblija govori u Psalmu 116,7: “Vrati se, dušo moja, u svoj pokoj, jer Jahve je dobrotvor tvoj.” Ne možete vjerovati Bogu i brinuti se u isto vrijeme.

To nije samo duhovna mudrost od Gospodina; to je mudrost i za vaše zdravlje. Biblija također govori u Izrekama 14,30 da je mirno srce, zdravo srce: “Mirno je srce život tijelu, ljubomor je gnjilež u kostima.”

Ne uništava vas samo ono što jedete – već i ono što jede vas! Možete imati najbolji plan prehrane – jesti svježu hranu, zdravu, organsku, i u pravim proporcijama – ali ako ste ljuti na nekoga u svom životu ili se brinete o budućnosti, vaše zdravlje će stradati.

VIDI OVO: Molitva protiv brige

Briga je kao otrov ili vatra. Peče vas iznutra. Sjećam se da sam gledao staru epizodu detektivske serije “Columbo” u kojoj je country pjevač Johnny Cash imao ulogu lošeg momka. Kada su ga konačno uhvatili, rekao je: “Drago mi je da su me uhvatili, jer me je krivnja izjedala.”

Nosimo se sa svakakvim brigama u životu, ali mnoge se okreću oko ovih pet područja. Brinemo se:

  • da ćemo ostati sami.
  • da nećemo znati što da činimo u budućnosti.
  • da nećemo imati ono što je potrebno u budućnosti.
  • da ćemo biti povrijeđeni od strane nekog ili nečeg u budućnosti.
  • da nećemo imati snage preživjeti u budućnosti.

Ali evo dobrih vijesti: Ne morate brinuti. Briga je nepotrebna tuga! Postoje mnoge stvari koje utječu na zdravlje, a koje ne možemo kontrolirati. Ali možete kontrolirati brigu!

Bog daje više od 7.000 obećanja u Bibliji. Mnoga od ovih obećanja se fokusiraju na najčešće brige, kao ove koje smo iznad spomenuli.

Ako imate odnos s Bogom po Isusu Kristu, znate Onog koji je stvorio vašu budućnost. Njegova obećanja o vašoj budućnosti daju život, a ne izjedajuću brigu.

Biblija govori u jednom od tih 7.000 obećanja: “Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” Izaija 43,2

Ne morate se brinuti. Onaj koji drži vašu budućnost će proći s vama kroz nju.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Pastorrick.com