NaslovnicaDuhovnostDuhovne porukeNe paničarite! Pouzdajte se u Isusa i On će vas sačuvati u...

Ne paničarite! Pouzdajte se u Isusa i On će vas sačuvati u svakoj situaciji

“Ne boj se nenadane strahote ni nagle propasti kad stigne bezbožnike. Jer će ti Jahve biti uzdanje i čuvat će nogu tvoju od zamke” (Izr 3,25-26).

Mnogi ljudi danas postavljaju pitanja koja nemaju jasan odgovor. Hoće li ubrzo biti depresija? Suočavamo li se s velikom gospodarskom olujom na koju su mnogi ministri i gospodarstvenici upozoravali?

Nitko na zemlji uistinu ne zna odgovore. Gospodarstvenici daju strašne oprečne prognoze, a takozvani proroci odašilju raznorazna zbunjujuća i strašna upozorenja. Vjerujem da svako pravo proroštvo mora nuditi i nadu i utjehu Božjem narodu koji živi po vjeri.

Prije nekoliko godina, stotine zabrinutih kršćana mi je pisalo o proroštvu koje je govorilo da će većinu Floride preplaviti ogroman val. Mnogi su onoga predskazanog datuma pobjegli s Floride na takozvani dopust – u slučaju da je proroštvo točno. Florida je još tu.

Nitko ne zna kako će ili kada Bog poslati sud. Vremena i prilike su u njegovim rukama. Živite li u zoni zemljotresa, možda blizu rasjeda? Ili u dalekim predgrađima koja su sve manje sigurna kako dani prolaze? Nemate spremljene rezerve hrane? Nemate zlatne šipke ili zlatnike da se zaštitite od inflacije? Ništa na što biste se oslonili ako se gospodarstvo sruši? Ništa od čega biste živjeli ako izgubite posao?

Ne paničarite! Imate sve što vam je potrebno ako vjerujete u obećanje zaštite našega Gospodina. Što više čitam Isusove riječi, više vjerujem da on traži naše djetinje pouzdanje u njega da će nas sačuvati u svakoj situaciji.

Autor: David Wilkerson