Ne radite ove greške, čekajte na Boga

Bog ne želi da radite ove greške. Više od svega – čekajte na Boga!

Mnogima od nas poznata je izraelska pobjeda u bitci za Jerihon, no znate li što se dogodilo nakon toga? Jošua je želio zauzeti grad Aj, a 36 Izraelaca poginulo je u bitci, prije nego što se njihova vojska povukla u strahu. Zašto bi, Jošua se pitao, Bog to njima učinio? (Jošua 7, 7-9) 

Očito, Jošua nije bio svjestan dvaju problema. Prvo, Izraelci nisu poslušali, već su uzeli zabranjeni plijen nakon pada Jerihona. Drugo, Bog nije započeo borbu; Jošuu su uvjerili njegovi vlastiti savjetnici.

Zbog toga što Jošua nije potražio savjet od Boga, nije znao za zločin Izraelaca sve dok nije bilo prekasno. Nakon što su počinitelji usmrćeni, Jošua je čekao na Božji znak da krene na Aj. Tada i samo tada, izraelska vojska bila je uspješna. (Jošua 8, 1-25) 

VIDI OVO: 7 načina na koje Bog koristi čekanje da vas pripremi

Možete li sebe vidjeti da činite slične greške, da pokušavati riješiti situaciju u svojoj vlastitoj snazi? Lakše je nego što mislimo, kada grijeh zamrači naše umove i zapriječi našu komunikaciju s nebeskim Ocem.

Iskreno proanalizirajmo naša srca, priznajmo naše grijehe, molimo Boga da nas vodi i nakon toga čekajmo na Njega. Zapamtite, Njegovo vodstvo je uvijek bolje od našeg vlastitog.

Autor: Charles Stanley

NAJNOVIJE!