NaslovnicaŽivotEvo zašto ne smijete ignorirati svoju bol

Evo zašto ne smijete ignorirati svoju bol

Bol može doći upakirana na različite načine. Dok jedna osoba može susresti ovaj teret kroz gubitak voljene osobe, druga može kroz gubitak posla ili kroz saznanje da se bori s bolešću opasnom po život.

Bez obzira kako; bol je vrlo, vrlo stvarna. Bol nije nešto što možemo izbjeći u životu, koliko god pokušavali. Ona je nezamjenjivi dio ljudskog postojanja, iako se ispravno odnosimo prema njoj, požnjet će mudrost i znanje.

Čuo sam frazu “Samo izdrži bol” više puta nego što mogu izbrojiti. I iako ovo može izgledati kao ohrabrujući nadahnuti stih za one koji prolaze kroz teško vrijeme, svaki liječnik će vam reći da to nije dobra ideja. Zašto? Zato što ignoriranje boli koju sada osjećate može stvoriti daljnju štetu u budućnosti. Važno je popraviti ono što je slomljeno. Ignoriranje teških dijelova života će samo načiniti život još težim.

Izdržavanje boli je jednako loše kao i ignoriranje. Morate priznati svoju bol kako biste pronašli iscjeljenje i otkupljenje. Ako se borite s depresijom i uznemirenošću, tada je možda pravo vrijeme da u potpunosti priznate s čim se borite kako biste mogli potražiti pomoć.

Ako se plašite onoga što budućnost nosi za vas, možda je vrijeme da taj strah podijelite s prijateljem ili voljenom osobom, tako da oni mogu bolje razumjeti kroz što prolazite. Ako osjećate bol u srcu, a još uvijek se niste otvorili u vezi vaše boli, onda je možda vrijeme da spustite gard i dozvolite ljudima da vide vašu slomljenost. Ljudi vam ne mogu pomoći ako ne znaju da vam je pomoć potrebna.

Bez obzira na to kroz što prolazite u životu, morate odlučiti suočiti se sa svojim bolom i donijeti svjesnu odluku da se borite, ne bježati. Ponekad može biti teško nositi se s boli, ali je bolje nositi se s njim, nego da uopće to i ne pokušamo.

Mnogo puta u životu sam ignorirao ono kroz što sam prolazio jer sam mislio da nemam dovoljno vremena, ili da moja bol nije toliko bitna na duže staze. Nisam mogao pogriješiti više s mojim pretpostavkama o tome kako se nositi s bolom, i tek kada sam uhvatio sebe kako guglam bezbolne načine da oduzmem sebi život, sam shvatio koliko je loše “samo izdrži kroz bol” utjecalo na moj život.

Nijednom nisam pomislio da posegnem ka drugim ljudima jer sam se bojao njihovog mišljenja. Nisam razumio da smo svi slomljeni na neki način i da to što nisam zatražio pomoć me je gurnulo u kut usamljenosti i očaja.

Autor: Jarrid Wilson; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Jarridwilson.com