Ne znamo što ovaj dan donosi, što će doći na naš put, ali na Boga se uvijek trebamo osloniti, jer On je uz nas!

Nikada nije loše vrijeme za razgovor s Bogom. Ali najljepše je kada započnete svoje jutro s Njim i predate Mu ostatak svog dana. Možete razgovarati o svojim planovima, obvezama i predati Mu svoje brige. S Božjim rukama na leđima, ulazit ćete u svaki dan s Njegovom milošću i milosrđem, spremni za sve što dan nosi.

Nek’ riječi iz mojih usta i šum iz mog srca budu primljeni u tvoju nazočnost, Gospode, stijeno moja i moj branitelju! (Psalam 19, 15)

Molitva kada ne znamo što ovaj dan donosi

Dragi Bože, danas je novi dan, prilika za novi početak. Jučer je nestalo, a s njim i sve moje pogreške i neuspjesi za koje sam molio Tvoj oprost. Ovaj dan želim započeti i završiti s Tobom u svom umu i srcu.

Bože, Ti me uvijek štitiš od svakoga zla. Ni danas ne znam tko će i što će doći na moj put. Znam da đavao obilazi oko mene kao ričući lav s namjerom da me uništi i odvoji od Tebe. Kroz razne situacije i ljude želi poljuljati moju vjeru i navesti me na tanak led da sagriješim. Zato Te molim da me okružiš svojom božanskom zaštitom, svojom snagom i svojom moći. Pomozi da se danas usidrim u Tebi.

PROČITAJTE: Jutarnja molitva: Najbolje molitve za dobro jutro

Bože, Ti već sada znaš sve borbe s kojima ću se suočiti. Vjerujem da si sa mnom dok prolazim kroz njih. Uvijek si me spašavao iz svake teške situacije. Onda kada sam mislio da ću potonuti u očaj, Tvoja moćna ruka me izbavila. Hvala Ti! Zato se ne oslanjam na vlastitu snagu, mudrost, moć. Oslanjam se na Tebe, začetnika i dovršitelja moje vjere. Oslanjam se na Tvoju pomoć u svemu! Ti si moja stijena i moja tvrđava!

Moja je želja da postupam u skladu s Tvojom Riječi. Čuvaj moje noge od spoticanja i moj um od lutanja koja bi mogla ukrasti dragocjeno vrijeme. Blagoslovi moje odnose s bližnjima. Svaki teški razgovor i svaku tešku situaciju izvedi na dobro. Udijeli mi mudrost i mir u obavljanju svih zadataka.

Znam da je zemaljski život kratak i prolazan. Zato ovaj dan želim proživjeti kao da je posljednji dan moga života. Želim ga živjeti Tebi na slavu. Sva slava i čast pripadaju Tebi! Ti imaš cijeli svijet na svome dlanu, pa i mene. Divno je znati da je sve u Tvojim rukama. Volim Te, Bože moj. Amen!

“Budite jaki i odvažni, ne bojte se i ne strepite pred njima; jer je Gospod, Bog tvoj, onaj koji ide s tobom. On te neće napustiti niti će te ostaviti.” (Ponovljeni zakon 31, 6)