Zašto negativne osjećaje ne trebate zadržavati u sebi?

Negativne osjećaje ne treba zadržavati u sebi, već h pustite da prođu. To je dobar podsjetnik kako je ono što je u našoj glavi zaista važno za našu psihičku dobrobit.

Putovala su tako dva monaha, i došla do grada u kome je živjela mlada žena, čekajući da izađe iz svoje nosiljke. Kiša je napravila duboke bare i nije mogla sići, a da ne uprlja krajeve svoje svilene haljine.

Stajala je tako te izgledala vrlo ljuto i nestrpljivo. Grdila je sve prisutne, ali oni nisu imali gdje spustiti svoje teške torbe kako bi joj pomogli da siđe. Mlađi monah je uočio ženu, ali ništa nije rekao, i prošao je pored nje.

Stariji redovnik ju je brzo podigao, stavio je na leđa, prebacio preko vode, i spustio je na drugu stranu, gdje je bilo suho. Ona nije zahvalila starijem monahu, samo ga je odgurnula s puta i otišla.

Kako su nastavili putem, mlađeg redovnika počele su mučiti misli.

VIDI OVO: Biblijske upute za skrivene misli: Kako negativne misli izbaciti iz glave?

negativne osjećaje ne treba zadržavati u sebi
Foto: Pixabay

Nakon nekoliko sati, kada više nije mogao izdržati, rekao je: “Ona žena je bila vrlo sebična i nekulturna, a ti si je podigao na svoja leđa i nosio je! A onda, nije ti ni zahvalila!”

“Spustio sam ženu prije nekoliko sati”, odgovorio mu je stariji redovnik. “Zašto je ti i dalje nosiš?”

Koliko je to lijepo rečeno? Kada razmišljate o nečemu lošem – grubom i nekulturnom vozaču, svađi s partnerom ili kolegom, odlučujete provesti vrijeme osjećajući se uznemireno. Ovakve osjećaje ne treba zadržavati u sebi, već h pustite da prođu. To je dobar podsjetnik kako je ono što je u našoj glavi zaista važno za našu psihičku dobrobit.”

Kako bi naša djeca naučila ovu vještinu, prvo je moramo sami sebe naučiti.