Neizlječivi rak je pobijedila rizičnom terapijom – nakon 36 sati je potpuno nestao

"Bila sam spremna umrijeti, ali nisam. Vjerujem da je Bog imao plan."

Ova žena je neizlječivi rak pobijedila rizičnom terapijom koja je doprinijela da nakon 36 sati bolest potpuno nestane.

Kada je Stacy Erholtz dijagnosticiran rak krvi, liječnici su joj rekli da ne mogu gotovo ništa učiniti jer je riječ o neizlječivoj bolesti.

Ipak, ona je odlučila riskirati pa se uputila u kliniku Mayo kako bi malim boginjama pobijedila bolest.

Problem se uvijek iznova vraćao

Znanstvenici su odavno znali da bolest malih boginja može ponekad dovesti do spontanog smanjenja veličine tumora, ali su klinička ispitivanja u klinici Mayo pokazala koliko moćno oružje može biti ovaj mali virus.

Stacy se mučila tijekom svake kemoterapije i imala je dvije transplantacije matičnih stanica, međutim, problem se uvijek vraćao iznova i iznova. Tada su joj istraživači ulili posljednju nadu – ogromnu dozu boginja.

U roku od 5 minuta, dobila je glavobolju i temperaturu, nakon čega je uslijedilo povraćanje i drhtanje. Za 36 sati, tumor veličine loptice za golf na čelu je nestao, a za dva tjedna u njenom tijelu nije bilo raka.

“To je bio najlakši tretman koji sam učinila do sada”, rekla je Stacy 2014. godine za medije.

Nekoliko godina kasnije ona je i dalje živa i zdrava

“Bila sam spremna umrijeti, ali nisam. Vjerujem da je Bog imao plan”, kaže. S vremena na vrijeme, ona na predavanjima govori o svom iskustvu.

“Pacijenti oboljeli od raka su podvrgnuti kemoterapijama i zračenjima koja su toksična. Osim toga, toliko vremena i novca trošite na te terapije, da vas to potpuno iscrpi. Ova druga vrsta terapije, u kojoj vam ubrizgaju virus, bila je jako intenzivna, ali za 24 sata bi sve bilo gotovo i mogla sam napustiti bolnicu”, kaže Stacy.

Liječenje raka virusima nije novo. Znanstvenici iz klinike Mayo kažu da se “viroterapija” uspješno koristi na tisućama pacijenata oboljelih od raka, ali ovo je bio prvi slučaj da se rak koji se proširio po cijelom tijelu pacijenta povukao u remisiju.