Nepokretni dječak se kreće zahvaljujući uređaju kojeg je izradio njegov tata

Dvogodišnjak koji ne može hodati sada juriša svojim domom u Missouriju zahvaljujući ”Žabi”. Brody Moreland igra se svojim igračkama kao svako drugo dijete njegovih godina, zahvaljujući uređaju kojeg je izradio njegov tata. Njegovi roditelji koriste ovaj dar kako bi pomogli drugoj djeci u zemlji koja su kao Brody.

„Sada su tu igračke koje treba uzeti“, rekla je Ally Moreland, majka. Dodala je: „Uzbudljivo je gledati ga kako se mijenja. U početku, njegov kognitivni razvoj je ”eksplodirao” otkako je postao pokretan. Dugo vremena sam mislila da ovo za njega neće biti moguće“.

Brodyju je dijagnosticirana spina bifida kada kada je njegova majka Ally Moreland bila u 20. tjednu trudnoće. Morala je provesti šesnaest dana u odjelu za neonatalnu intenzivnu njegu, gdje je prošla kroz dvije operacije.

Kasnije je Brodyju dijagnosticirana atrofija leđne moždine, što ograničava prolaz signalima iz mozga dalje od njegovih prsa.

Tata Taylor Moreland kaže kako je Brody bio paraliziran od prsa prema dolje i da je to djelovalo teško na njih te da su se pitali zašto se to dogodilo. No promiijenili su pogled na situaciju: umjesto da se pitaju ”zašto”, usredotočili su se na to da mu pomognu.

Brodyju su dali dasku za skuter koja mu je pomogla da puže uokolo, ali je nije mogao dobro manevrirati zbog svog zdravstvenog stanja. Vidjevši žarku želju svoga sina za kretanjem, u ocu se stvorila snažna želja da mu pomogne.

Nakon puno eksperimentiranja ”Žaba” je konačno osmišljena. Ona omogućuje djeci da se slobodno kreću na svojim trbusima korištenjem svojih ruku. Nakon što su djeca pričvršćena na uređaj, on se pomiče zajedno s njihovim tijelima.


Djeca u starosti od šest mjeseci do pet godina ga mogu koristiti za igru s drugom djecom. Naziv ”malena žaba” uređaj je dobio nakon što je Brody izgledao kao malena žaba nakon što je prvi puta koristio uređaj.

Zahvaljujući upornosti njegova oca koji je želio vidjeti svoga sina kako puže, mnoga djeca u zemlji sada su blagoslovljena s ovim darom pokretljivosti.