Ovo je nešto što većina kršćana ne želi da znate

Postoji nešto što većina kršćana ne želi da znate. Ustvari, većina njih će negirati da to postoji u njihovom životu. Znate li što je to?

To je nešto čuvano iza privatnosti zatvorenih vrata, sklonjeno u kutijama u stražnjem dijelu ormara, pa čak i skriveno iza maske fiktivnog savršenstva. Tako je skandalozno da većina kršćana ne želi da se zna za njegovo postojanje. Ustvari, većina kršćana će negirati da to postoji u njihovom životu. Znate li što je to?

To se zove grijeh. Dobro ste me čuli. Čini se kako mnogi kršćani imaju strah priznati svoje pogreške, i umjesto toga bi htjeli staviti masku savršenstva koja prikazuje besprijekornu sliku za druge da ju vide. To nije ništa novo.

Ustvari, na temelju onoga kako Biblija opisuje farizeje, uvjeravam vas da ovakav život traje već tisućama godina. To je lažan, a ne transparentan život koji smo pozvani živjeti kao Kristovi sljedbenici.

Ako reknemo da grijeha nemamo, sami sebe varamo

“Ako reknemo da grijeha nemamo, sami sebe varamo, i istine nema u nama.” (Prva Ivanova 1,8)

To je uvjerenje je da je osoba u skladu s Duhom Svetim, da na sebi nema krivicu ili grešne namjere. Neki to zovu eksponencijalna pravda, dok drugi to nazivaju onim što i jeste: Ponos.

Oprostite, ali ne postoji nešto takvo poput savršenog kršćanina, niti vjerujem da itko od nas može živjeti bez mane i grešnog života. Ne shvatite me pogrešno. To ne znači da bismo trebali odustati od traženja pravednosti. Moramo u tome biti ustrajni.

Čudna ljepota grijeha je to što ga svi dijelimo kao zajednički dominator. Svi smo u potrebi za savršenim Spasiteljem, i to je nešto što treba biti transparentno. To je ono što nas spaja skupa u zajednicu. POTREBA za Spasiteljem veže nas skupa kao JEDNO. Isus je naš temelj.

Većina kršćana ne bi htjela da ovo pročitate

Većina kršćana ne bi htjela da ovo pročitate, ali mislim da je to ključna istina za svakoga tko traži nešto više u životu. Realnost je da nitko nije bez mane – pa čak ni kršćani. I premda smo otkupljeni i oprošteno nam je žrtvom napravljenom na križu, to ne znači da ćemo živjeti besprijekoran i savršen život.

Ohrabrujem vas da živite život transparentnosti i otvorenosti. Iako je savršenstvo nešto što nikada nećete moći dobiti na ovoj zemlji, zalaganje za pravednost je ono što će nas oblikovati u osobe kakve nas je Bog pozvao da budemo. Da je Isus dovoljno mali da ga s lakoćom oponašamo, On ne bi bio dovoljno velik da se naziva Gospodinom.

“Tko govori, da u Njemu ostaje, i taj treba tako da hodi, kao što je Isus hodio.” (Prva Ivanova 2,6)

Autor: Jarrid Wilson; Prijevod: Blaženka Š.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!