Netko uvijek pazi na tebe: Ova priča će ti to potvrditi

Netko uvijek pazi na tebe i nadgleda tvoj život premda toga možda nisi svjestan. Ova zanimljiva priča će ti to potvrditi. 

Postoji jedna legenda Cherokee Indijanaca o obredu prelaska dječaka u zrelo doba. Naime, otac bi odveo svog sina duboko u šumu, stavio mu povez preko očiju i ostavio ga tu samog!

Od dječaka se zahtijevalo da cijelu noć nepomično sjedi na jednom posječenom stablu i da ne smije da skine povez s očiju sve dok ne osjeti prve zrake sunca na svojemu licu.

Nije smio plakati, niti zvati pomoć. Kada preživi noć, postat će ČOVJEK.

Zabranjeno mu je bilo razgovarati s drugim dječacima o svom iskustvu, jer je svaki od njih morao ući u zrelo doba na svoj način.

Dječak je naravno bio strašno uplašen. Mogao je oko sebe čuti sve vrste zvukova. Od krikova divljih zvijeri, raznih ptica, pa do udaljenih glasova ljudi koji bi ga isto tako mogli povrijediti ili možda ubiti.

VIDI OVO: 3 kratke poučne priče koje trebate ispričati svima koje volite

A neprestano je osjećao i huk vjetra koji mu je nosio u lice travu i zemlju. Ali ipak mali Indijanac sve je to hrabro podnosio. Znao je da je to bio jedini načini da se postane zreo čovjek.

Konačno, nakon užasno proživljene noći, izašlo je sunce i on je mogao da skine povez s očiju.

Tek u tom trenutku mali Cherokee Indijanac otkrio je kako je njegov otac sve vrijeme sjedio pored njega na drugom posječenom stablu i pazio da mu se nešto loše ne dogodi!

Isto tako ni ti nikada nisi sam. Netko uvijek pazi na tebe!

NAJNOVIJE!