Nevjerojatna simbolika biblijskog broja 40: Što Bog danas želi?

Poplava je trajala 40 dana. Egzodus je trajao 40 godina. 40 dana posta u pustinji u kojoj je Isus bio u iskušenju. 40 dana trajalo je Isusovo ukazanje na njegovo nakon raspeća i uskrsnuća. 40 dana čini se da će izolacija nazvana “karantenom” kojoj smo izloženi trajati.

Broj 40 posebno u Bibliji privlači puno pozornosti, čak i do danas, 40 dana su oni koje ženi preporučujete da se odmori nakon poroda. 40 je tjedana trudnoće.

Skupina teologa smatra da broj 40 predstavlja “promjenu”, vrijeme je pripreme neke osobe ili ljudi za temeljnu promjenu, nešto će se dogoditi nakon ovih 40 dana.

VIDI OVO: Kako vjernici trebaju reagirati na pandemiju koronavirusa?

Rijeke se čiste, vegetacija raste, zrak je čist zbog manjeg zagađenja, zvjezdano nebo u večernjim satima je također vidljivo tamo gdje je bilo prekriveno pokrivačima, manje krađe, manje ubojstava, zemlja je u mirovanju prvi put nakon mnogo godina.

Želio bih iskoristiti ovih 40 dana.

U Bibliji se svaki put kad se pojavi broj 40 dogodi “promjena”, pa ako smo u “prisiljenoj” karanteni, uživajmo s obitelji, to će biti od velikog blagoslova, i vidjet ćemo promjene koje će Bog unijeti u naše živote.

Ako dodamo da smo u 2020. godini koja je jednaka 20 + 20 = 40 što Bog želi.

NAJNOVIJE!