Nevjerojatne fotografije očuvane Biblije nakon strašnog požara obilaze svijet

U Božićnoj noći koja predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u kršćanskoj vjeri, vatra je okružila Bibliju i ona je preživjela.

Tijekom božićnih blagdana mnogo se toga izgubilo ili ostalo oštećeno oko Grand Strand-a u Južnoj Karlini – SAD, piše ktxs.com.

Vatrogasne službe zaprimile su više od 200 poziva u pomoć. Neki od tih poziva uključivali su i nesreće sa smrtnim ishodom, kao i višestruke požare. Ipak, jedan je požar ostao zapamćen, ne zbog onoga što je izgorilo, već onoga što je preživjelo.

Sigurnosna kamera ugasila se oko 23 sata. Na Badnjak, garaža obitelji McGowan bila je u plamenu. Louis McGowan krenuo je akciju gašenja vatre, ali ubrzo je uvidio da je vatra izmakla kontroli.

“Bili su ovdje za manje od 10 minuta”, rekao je McGowan.

Prije dolaska vatrogasaca, McGowan je uspio spasiti svoj motocikl i pokušao je izvući svoju prikolicu. Dok su se vatrogasci borili s vatrom, prolazio je kroz sve što se nalazilo u garaži.

Nevjerojatne fotografije očuvane Biblije nakon strašnog požara obilaze svijet 1
Foto: ktxs.com

“Biblija moga oca, zastava sa sahrane moga djeda”, rekao je McGowan. Sutradan, na sam Božić, otišao je provjeriti je li išta ostalo čitavo od tih stvari.

VIDI OVO: ČUDO: Požar uništio cijelu kuću, jedino je Biblija ostala čitava

“Mnogo stvari je ostalo neprepoznatljivo. Sve je uništeno.”, rekao je McGowan hodajući stražnjim dijelom garaže u dvorištu gdje misli da je požar nastao.

Među tim obiteljskim nasljedstvom spomen-zastava bila je spaljena i uglavnom crna no neki dijelovi su ostali čitavi. Biblija je potamnila na rubovima i koricama, ali je bila neoštećena.

Nevjerojatne fotografije očuvane Biblije nakon strašnog požara obilaze svijet 2
Foto: ktxs.com

“Ovdje nema stvari koju ne možete pročitati, sve je čitljivo 100%”, rekao je McGowan pregledavajući stranice koje je njegov otac odavno istaknuo. “Postoje neki očevi omiljeni psalmi.”

VIDI OVO: Starica (90) u požaru izgubila sve osim Biblije koju ima 75 godina

Ono što je još više iznenadilo McGowana bilo je mjesto gdje se Biblija nalazila. Doslovno, usred vatre, na polici koja je bila najbliže mjestu gdje McGowan sumnja da je plamen započeo.

Yesterday was a busy day, with Horry County Fire Rescue crews responding to nearly 200 calls.One of the culminating…

Objavljuje Horry County Fire RescueSrijeda, 25. prosinca 2019.

Za njegovu obitelj ovo je iskustvo je dvostrukog značenja. Kaže da im je to donijelo puno tjeskobe, ali i puno zahvalnosti. U noći koja predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u kršćanskoj vjeri, vatra je okružila Bibliju njegovog oca i ona je preživjela. Dok mu se srce lomi kad gleda što je preostalo od onoga što je imao, on obraća pozornost na ono što je još tu, prenosi Međugorje Info.

“Svi su u redu. Sve se to može zamijeniti”, rekao je McGowan.