Nigerijski kršćani kao ovce za klanje: U pitanju je novi genocid!

Nigerijski kršćani su kao ovce za klanje prepušteni samima sebi, a mediji o tome šute. Novi izvještaj koji dolazi iz Velike Britanije zapravo je alarm za uzbunu o potencijalnom genocidu kršćana u Nigeriji. 

Koalicija britanskih parlamentaraca pokrenula je detaljno proučavanje nasilja u Nigeriji, pri čemu je otkriveno da je islamističko pleme Fulani prošle godine pobilo 1.000 kršćana, a u razdoblju od 2015. čak 6.000 kršćana. 

ISIS je počinio genocid protiv kršćana u Siriji i Iraku, a sada izgleda kako bismo sličnu situaciju mogli vidjeti i u Nigeriji. 

Kako bi više naučio o onome što se u Nigeriji događa, CBN News obavile su razgovor sa Petrom Jasekom, koji je u Nigeriji služio kao ”Glas mučenika” (VOM). Jasek je proveo 15 mjeseci u zatvoru u Sudanu zbog pomaganja progonjenim kršćanima u toj zemlji. 

Sekularni mediji napade na kršćane u Nigeriji predstavljaju kao sukob plemena

Jasek je izjavio kako nekoliko skupina napada kršćane širom Nigerije, no da sekularni mediji te napade predstavlja jednostavno kao sukob plemena. 

”Bio sam u Nigeriji više od 30 puta u posljednjih 20 godina i mogu reći da je situacija bila vrlo loša puno prije nego što je ona uopće prepoznata kao loša” objasnio je Jasek. ”Kršćane napada nekoliko skupina. Jedna od njih je svakako Boko Haram, odnosno ogranak ISIS-a te pleme Fulani”. 

”Nažalost, sekularni mediji su često pristrani i taj genocid predstavljaju kao sukob plemena, umjesto da ga predstavljaju kao sukob religijske tematike”. 

VIDI OVO: Nigerijski kršćani preklinju za pomoć: Dosta je ubojstava kršćana!

Jasek naglašava da su sigurna meta kršćani i da bi se ovo vrlo lako moglo klasificirati kao genocid. 

Genocid nad kršćanima

”Rekao bih da je mnoštvo kršćana pobijeno na vrlo brutalne načine. Oni ondje ubijaju našu braću i sestre”, rekao je. ”Usudio bih se reći da je, zbog velikih brojki, to sada izašlo van. Ono što se događa je vrlo opasno i okrutno i rekao bih da je to jako blizu onoga što bi sekularni mediji nazvali genocidom”. 

Jasek trenutno služi kao VOM-ov svjetski veleposlanik; pisac je i nove knjige ”Utamničeni s ISIS-om: Vjera u susretu sa zlom”. 

Objasnio je da, dok je bio u zatvoru u Sudanu, mu je Bog dao snagu za dijeljenje evanđelja s progoniteljima. 

”To je bilo mjesto gdje sam naučio najtežu lekciju; da se Božja snaga može otkriti u mojoj slabosti”, rekao je. ”Zbog toga što sam u prva tri mjeseca izgubio 25 kilograma, bio sam vrlo slab, no u mojoj tjelesnoj i emocionalnoj slabosti Gospodin mi je dao snagu za dijeljenje evanđelja s tim neprijateljima evanđelja”. 

”Mogao sam se i moliti za te koji su me tukli, klevetali, mučili, a to je milost od Gospodina. U takvoj situaciji nalaze se kršćani u Nigeriji. Oni i dalje vole svoje neprijatelje i mole se za njih. To je nešto jedinstveno kod kršćanstva”, zaključio je Jasek. 

NAJNOVIJE!