Nijedan grijeh nije prevelik za Boga

Nijedan grijeh nije prevelik za Boga
Foto: kaboompics

Nijedan grijeh nije prevelik za Boga, jer On je spreman sve oprostiti. To ne znači da nam je dopušteno stalno griješiti. Odnos s Njim nas mijenja!

Otkako se Eva predala iskušenju, grijeh je neizbježan u ljudskoj prirodi. Svi griješimo svaki dan. Međutim, Bog oprašta sve grijehe, jer nas ljubi i želi nas spasiti.

“On ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju.” (Psalam 103, 3-4)

Kako Bog gleda na grijeh?

Bilo da je u pitanju laganje, varanje, krađa ili bilo što drugo, Bog na sve grijehe gleda isto – kao na neposlušnost Njemu. Njemu nijedan grijeh nije prevelik. Ipak, svaki naš grijeh Mu slama srce i odvaja nas od Njega. Ali Bog je odlučio obnoviti odnos s nama. Kroz smrt Njegova sina Isusa naši su grijesi otkupljeni. Trebamo ih samo priznati Njemu i okrenuti se od naših putova snagom Duha Svetoga.

“Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja.” (Rimljanima 3, 23)

Umro je za tebe

Isus nas toliko voli da je bio raspet na križu i umro je za svakoga od nas kako bi nas spasio od vječne propasti. Odustao je od života kako bi spasio naš život. Umro je da bismo Mu se jednog dana mogli pridružiti na nebu. Toliko nas voli! Ne bismo mogli naći veću žrtvu i trebamo biti zauvijek zahvalni. Najmanje što možemo učiniti je zahvaliti Mu i ljubiti ga svim srcem, jer nas voli.

“A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.” (Rimljanima 5, 8)

On te voli bezuvjetno

Da, Gospodin želi vašu ljubav, jer vas bezuvjetno voli i On tu ljubav želi zauzvrat. Žao Mu je svaki put kada padnemo i ogriješimo se. Ali i dalje postoji Njegova predivna milost. Ona nas ne ostavlja da ležimo u blatu. Gospodin dolazi i pruža nam ruku da ustanemo. Želi da se okrenemo od naših slabosti i nastavimo hodati s Njim putem života. Onima koji Ga ljube, On uzvraća ljubav kroz oprost i disciplinu. Previše Mu je stalo do nas i sve će učiniti da ne propadnemo.

“Tko skriva svoje grijehe, nema sreće, a tko ih ispovijeda i odriče ih se, milost nalazi.” (Mudre izreke 28, 13)

Uvijek oprašta

Bog će vam uvijek oprostiti. Ako tražite oprost, On će vam ga dati. Sve što Bog želi je imati odnos s vama i voljeti vas. Stoga razgovarajte s Njim o svojim problemima i grijesima i On će vam pomoći i uputiti vas što trebate učiniti.

“Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.” (1. Ivanova 1, 9)

Ipak, Bog je pravedan i neće tolerirati naše stalno ponavljanje nekog grijeha. Ili će nas oprost približiti Njemu ili će nas grijeh odvući od Njega. Božja milost je besplatna, ali Bog se ne da izrugivati. Što tko sije, to će i žeti! (Galaćanima 6, 7)

PROČITAJTE JOŠ: