4 znaka da niste spremni za vezu

Prije ulaska u vezu trebate preispitati motive. Postoje jasni znakovi da još niste spremni za vezu. Imate li nešto od ovoga u svom životu?

Prema autoru i blogeru, Jarridu Wilsonu, prije ulaska u vezu trebate preispitati motive. Na svom blogu je objavio nekoliko loših razloga zašto neki srljaju u veze. Problem je što uglavnom sve započinje sebičnim motivima, a neki od njih su:

1. Mislite kako će veza učiniti da se bolje osjećate.

Kakve god probleme imali u životu, ulazak u vezu ih sigurno neće popraviti. Možda ćete imati neku određenu vrstu zadovoljstva, ali sama veza neće učiniti da se bolje osjećate. Nemojte da vam druga osoba bude samo rješenje dok prolazite kroz životne nedaće (Matej 11,28).

2. Smatrate da će vam veza donijeti osjećaj vrijednosti i identiteta.

Vaša vrijednost se ne temelji na vezi, već na Bogu. Nemojte se viđati s nekim nadajući se da će vam isto donijeti osjećaj vrijednosti, koje vam može dati samo vjera. Kada vašu vrijednost stavljate na ramena druge osobe, sigurno ćete se razočarati. Bog vas nikada neće razočarati (Galaćanima 2,20).

VIDI OVO: 4 znaka da veza nije od Boga

3. Smatrate da ćete se u vezi osjećate manje usamljenima.

Prije nego uđete u vezu s nekim, morate otkriti razlog zašto imate taj unutarnji osjećaj usamljenosti. Ispunjenje prije svega dolazi od Boga (Hebrejima 12,2).

4. Viđate se s nekim radi zabave, a ne jer vam je to namjera.

Ako se viđate s nekim samo radi toga da niste sami, niste spremni za pravu vezu. Morate biti dovoljno zreli da shvatite kako viđanje s nekim radi zabave može ostaviti strašne posljedice na nečije srce i dušu. Ako se želite viđati s nekim, neka vaše namjere budu čiste. Ne tratite nečije vrijeme kako biste se zabavili (Izreke 21,8).

NAJNOVIJE!