Njen imam joj je rekao da će vječno patiti od 'paklene vatre'
Snimka zaslona: YouTube

Imam je rekao ženi da će vječno patiti od ‘paklene’ vatre viseći na svojoj kosi. Što je bio njezin zločin? Jednostavno je skinula pokrivalo s glave. Ali sada, nakon 22 godine u islamu, više se ne boji svoje vječne sudbine jer je čula glas ljubavi Isusa Krista.

“U islamu Bog nije otac. Bog je krajnji sudac. On je odvojen od nas, osuđujući apsolutno svaku stvar koju radimo”, objašnjava ona.

Hediehini roditelji emigrirali su iz Irana u SAD u potrazi za američkim snom. Našli su ga. Hedieh je odrasla u bogatstvu i raskoši Beverly Hillsa, ali kaže da to nije bilo dovoljno, piše CBN.

“Nikada me nije ispunjavalo. Osjećala sam – zapravo sam se osjećala stvarno krivom što imam ono što bi svijet opisao kao gotovo sve, a opet sam tužna. Uvijek sam se pitala koji je to prostor u mom srcu zbog kojeg se osjećam prazno”, prisjeća se.

Dok je bila na fakultetu nadala se da će religija ispuniti prazninu. Otac ju je gurnuo u islam, a dečko ju je odveo u lokalnu džamiju.

“Bila je to na neki način ekstremna džamija”, kaže ona. “Imali su sve te principe o politici i kako bi bilo pretvoriti Ameriku u muslimansku naciju i vrlo, vrlo antisemitsku. Pomislila sam u sebi, ‘Oh, ovo je strašno. Ne želim bilo što s ovim. Ako je ovo religija, ne želim imati ništa s tim.'”

Odbijena od muslimanskog ekstremizma i još uvijek želeći upoznati Boga, pridružila se drugoj grani islama koja se zove sufizam. “To je mistična praksa u islamu koja se temelji na ljubavi i harmoniji te pronalaženju osobnog odnosa s Bogom, i pomislila sam, ‘U redu, ovo je savršeno’.” Ona kaže, “Ovdje sam mogla pronaći mir i gdje mogu pronaći taj odnos s Bogom.”

Počela je pisati izvještaje o islamskom ekstremizmu

Nakon studija prava, Hedieh je počela pisati izvještaje o muslimanskom ekstremizmu, a posao ju je doveo do FBI-a i karijere u vladinim agencijama koje se bore protiv terorizma.

Ona kaže: “Bilo mi je prirodno biti u islamu i u ovim zajednicama te proučavati ih i raditi protiv ekstremizma u isto vrijeme. Stvarno sam osjećala da pridonosim svojoj zemlji i svojoj vjeri.”

Udala se i dobila kćer. Godinama se Hedieh strogo pridržavao islamskog zakona. Ona se sjeća: “Bio je to beskrajni pokušaj da kontroliraš svoje tjelesne želje, svoje ponašanje u nastojanju da se približiš Bogu. Uvijek se bojiš onoga što će On učiniti da te osudi, a to nije ljubav uopće. Stalno si se molio Bogu koji te nije uslišio.”

Na kraju je postala frustrirana jer joj, usprkos njenim naporima, islam nije dao nikakvu sigurnost spasenja.

“Ono što su mi govorili je najvažniji cilj koji sam imala u životu, nisam znala hoću li ga ikada ostvariti i to me jako opteretilo”, kaže Hedieh.

Skinula je pokrivalo s glave

Onda, jednog dana, nakon 22 godine u islamu, Hedieh je skinula pokrivalo. Njeni imami su rekli da je njeno vječno odredište sada sigurno. “Rekli su mi da ću cijelu vječnost visjeti na kosi u paklenoj vatri jer sam skinula pokrivalo s glave… Napustila sam islam. Osjećala sam se stvarno, stvarno izgubljeno. Bilo je poražavajuće.” rekla je.

Hedieh je čeznula da ima Boga u svom životu. Dok je bila na internetu, pogledala je video kršćanskog pastora koji je govorio o odnosu s Bogom po Isusu kristu. Bila je ganuta i zbunjena. Ubrzo nakon toga izmolila je očajničku molitvu.

“Bila sam na koljenima. Bila sam u ritualnoj molitvi u islamskom obliku s glavom na zemlji i samo sam plakala i govorila: ‘Možeš li mi se, molim te, otkriti jer sam krajnje zbunjena tko si ti.’ I bilo je to u jednoj od onih molitvi u mojoj spavaćoj sobi da sam čujno čula Kristov glas koji je je rekao, ‘Hedieh, ja sam.’ I bilo je – bilo je izvanredno. Do danas bih vam mogla reći kao da se dogodilo jučer. Znala sam od tog trenutka da više nikada neću biti ista.”

Počela je čitati Bibliju

Nastavila je gledati pastora na internetu i počela čitati Bibliju. Hedieh kaže: “Biblija je oživjela kao što Kuran nikada nije. Mogla sam čuti Boga kako mi govori i znala sam da mi se obraća izravno… Jednog sam se dana molila i samo sam osjetila kako mi Gospodin govori, ‘Kćeri, ne moraš se više bojati.'”

Hedieh je ubrzo krštena u crkvi koju je gledala na internetu. Kaže da sada ima odnos s Bogom za koji nije mislila da je moguć.

Ona dijeli svoje putovanje o primanju Božje ljubavi kroz Isusa u nadi da će doprijeti do drugih koji Ga čeznu upoznati.

Ona kaže: “Pitam se – ponekad Ga pitam zašto sam morala iskusiti neke stvari. Iskoristio je svu moju prošlost da to učini i to ne bi bilo moguće prije 25 godina. Ne bi bilo moguće s onom djevojkom na Beverly Hillsu da radim ono na što me On sada poziva. I tako sam zauvijek do Njegovih nogu.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare