Njena vjera ju je ozdravila!

»… Zašto ga se dotakla i kako je odmah ozdravila«. Luka 8,47

Razmotrimo danas jedno od dirljivih i poučnih čuda našeg Spasitelja. Ona žena je bila neuka. Mislila je kako iz Isusa izlazi sila bez Njegova znanja i Njegove izravne volje. Štoviše, ništa nije znala o Isusovoj plemenitosti, inače mu ne bi prišla iza leđa, ne bi »krala« iscjeljenje koje bi joj On sam dao.

Da je znala za ljubav Isusovog srca, rekla bi sama sebi: »Trebam samo stati tamo gdje me On može vidjeti, Njegovo sveznanje reći će mu tko sam, a Njegova ljubav će me iscijeliti.«

Divimo se njenoj vjeri, ali nas čudi njeno neznanje. Dobila je zdravlje i radovala se. Bila je sretna što je Božja moć u njoj učinila čudo, ali se i bojala da će joj Krist oduzeti blagoslov i uskratiti svoju milost. Nije shvaćala veličinu Njegove ljubavi!

VIDI OVO: Koja vjera spašava?

Ni nama nije sve jasno onako kako bismo željeli, ne poznajemo visine i dubine Njegove ljubavi, no sigurni smo kako nam neće oduzeti dar koji bi nam mogao koristiti. Upravo u tome je čudo; ona je malo znala, a njena vjera ju je spasila.

Nije tu bilo nedoumice, čudo vjere dogodilo se u trenu. Iako smo slabi, nikakva ljudska ni đavolska sila neće nam moći osporiti naše spasenje. Iako se ne usudimo položiti glavu na Njegove grudi kao Ivan, ako smo iza Isusovih leđa, ako se samo dotaknemo ruba Njegove odjeće — iscjeljeni smo.

Hrabro, plašljivče! Tvoja vjera te spašava, pođi u miru. »Opravdani dakle vjerom imamo mir s Bogom kroz Gospoda Isusa Krista«.

Autor: Charles Spurgeon; Izvor: Biblija365.com