Novac mu nije sačuvao život: Posljednje riječi Stevea Jobsa vam mogu promijeniti život

Dostigao sam vrhunac uspjeha u poslovnom svijetu. U očima drugih, moj život je oličenje uspjeha. Međutim, osim posla, imao sam malo radosti. Na kraju, bogatstvo je samo činjenica života na koju sam navikao.

U ovom trenutku, dok ležim u bolničkom krevetu i prisjećam se cijelog svog života, shvaćam da su sva priznanja i bogatstva koje sam uzeo s toliko ponosa izblijedjela i postala beznačajna pred licem predstojeće smrti.

U tami, dok gledam u zelena svjetla aparata za održavanje života i slušam zujanje mehaničkih zvukova, ja osjećam dah Boga smrti koji mi se približava.

Sada znam, da kad steknemo dovoljno bogatstva za čitav naš život, trebamo tragati za drugim stvarima koje nisu vezane za bogatstvo … To treba biti nešto puno važnije:

Možda međuljudski odnosi, možda umjetnost, možda san iz mlađih dana …

Konstantno traganje za bogatstvom će samo preokrenuti osobu u uvrnuto biće, poput mene. Bog nam je dao osjetila kako bismo osjetili ljubav u svačijem srcu, a ne iluzije koje nam donosi bogatstvo.

Bogatstvo koje sam ostvario u životu ne mogu ponijeti sa sobom. Ono što mogu ponijeti su samo uspomene kao rezultat ljubavi. To je pravo bogatstvo koje će vas pratiti, biti uz vas, dati vam snagu i osvijetliti put ići naprijed.

Možete zaposliti nekoga da vozi auto za vas, da vam zaradi novac, ali ne možete imati nekoga da nosi bolest za vas. Materijalne stvari koje se izgube mogu se pronaći. Ali postoji jedna stvar koja se ne može nikada pronaći kada se izgubi, a to je – “Život”.

U kojoj god fazi života da se nalazite, vremenom će doći dan kada ćete se morati suočiti s time da se zavjese spuštaju.

Čuvaj ljubav za svoju obitelj, ljubavnu vezu, ljubav za svoje prijatelje … Čuvajte sebe. Brinite o drugima. “

NAJNOVIJE!