NaslovnicaZanimljivostiŠto to Novak Đoković nosi oko vrata? Je li svjestan čemu se...

Što to Novak Đoković nosi oko vrata? Je li svjestan čemu se izlaže?

Novak Đoković posljednjih tjedana oko vrata više ne nosi drveni križ. Zamijenio ga je za vrlo opasnu amajliju, kamen ametist, putem koje se otvara đavolskom djelovanju. 

Oni koji vjeruju u kristaloterapiju i feng shui, ametist smatraju kamenom koji dovodi tijelo u um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje.

Smatraju ga korisnim u slučaju da netko ima problema sa zakonom ili novcem, ali sigurno nije najpoznatiji kamen koji predstavlja prosperitet.

U mentalnom i spiritualnom polju, ametist se, tvrde oni koji vjeruju u snagu kristala, ponaša kao univerzalni kamen koji pojačava spiritualnost, intuiciju i moći predviđanja svih vrsta. To čini tako što jača povezanost zemaljske ravni i drugih svjetova. Ametist se smatra i dobrim kamenom za meditaciju i lucidno sanjanje, a otvara sposobnosti čovjeka za telepatiju, povratak u prošle živote i komunikaciju s anđelima.

Emocionalno, ametist se koristi u slučaju velikih gubitaka i duševne patnje zahvaljujući blago sedativnoj energiji koja potiče mir i zadovoljstvo. Čini čovjeka fleksibilnim, sigurnim i s obje noge na zemlji.

Zašto ga Novak nosi, nitko ne zna.

On je početkom godine ispričao za “Novosti” da oko vrata nosi križiće koje sam kupuje.

“Uzmem ih sam, s vremena na vrijeme, kada osjetim i procijenim da je trenutak da, možda, promijenim križić. Pet godina sam nosio križ s Hilandara. Posjetio sam Svetu Goru 2009. godine i bilo je to jedinstveno iskustvo. Jedva čekam da se vratim. Iskoristit priliku kada budem imao nekoliko slobodnih dana da ponovo odem”, rekao je slavni tenisač.

Što Bog kaže za ljude koji se služe amajlijama?

Amajlije (privjesi) su bile uobičajene u drevnim kulturama biblijskih zemalja, posebno među poganima. To su magični predmeti koji donose sreću. Ljudi su ih nosili da se obrane od negativnih energija, zla i povreda, a i da im donesu sreću.

Amajlije obično imaju oblik kristala, keltskih križeva i drugih mističnih nakita nošenih kao ogrlice ili narukvice ili pričvršćenih kao privjesak na retrovizoru u automobilu. Smatra se da imaju tajanstvene moći, koje navodno štite i donose uspjeh i napredak. Često se smatraju sredstvom koje prenosi ozdravljujuće energije i pozitivne vibracije, navodno pružajući osjećaj mira i spokojstva.

U vrijeme otpada i idolopoklonstva, Izraelci su oponašali neznabožačka praznovjerja, uključujući nošenje magičnih amajlija. Bog je oštro upozorio lažne izraelske proročice koje su nosile amajlije.

U Bibliji piše: Ovako govori Jahve Gospod: ‘Jao onima koje vezu poveze za svačije ruke i koje prave prijevjese za glave svake veličine da ulove duše! Mislite li uloviti sve duše mojega naroda a svoje duše sačuvati žive? … Evo me protiv vaših poveza kojima lovite duše kao ptice! Rastrgat ću sve to na vašim rukama i oslobodit ću duše koje time hvatate kao ptice! Poderat ću vaše prijevjese i oslobodit ću svoj narod da ne bude više plijen vaših ruku. (Ezekiel 13,18.20.21)