4 obećanja za kršćane koje privlači isti spol

Nečiji sam muž, otac i pastor. I otkad znam za sebe, privlači me isti spol. Iako su me oduvijek fizički i romantično privlačile žene, isto tako su me duboko emocionalno i seksualno privlačili muškarci.

Mnogi u našoj kulturi bi etiketirali ljude poput mene kao „biseksualne“, ali vjerujem da je Isus izgovorio bolju riječ.

„Osjećam istospolnu privlačnost, stoga…“

Sveobuhvatna seksualna etika našeg doba glasi: „Osjećam, dakle jesam.“ To jasno vidimo u aktualnim raspravama u vezi „rodnog identiteta“. Zagovornici ne-binarnih „rodnih kategorija“ smatraju da ako se netko osjeća suprotno od svog biološkog spola, pripada kategoriji koja najbolje odgovara njegovim osjećajima. Isto tako, mnogi u našoj kulturi o ljudima poput mene misle da ako osjećamo homoseksualne želje, onda smo homoseksualni.

Često čujemo izjave poput ove: „Ne možeš birati koga ćeš voljeti; samo budi iskren prema sebi.“ Ili: „Prestani skrivati ​​svoje osjećaje i prihvati tko si doista.“ Takve izjave znače da vas zapravo definiraju seksualne želje. Vaše želje određuju vašu definiciju. Vaše seksualne privlačnosti su one koje vas stvarno definiraju u srži vašeg bića.

Međutim, Biblija ne podučava: „Osjećam, dakle, jesam“, već „osjećam, stoga trebam.“ Kao posljedica pada u grijeh, srca su nam neuredna i tamna (Rimljanima 1,21 ). Umjesto da ljubimo svjetlost i mrzimo tamu, volimo tamu i mrzimo svjetlo (Ivan 3,19). I dok se sve više zaljubljujemo u tamu, sve više griješimo i biramo put smrti (Jakovljeva 1,14-15; Izreke 14,12).

Ukratko, biti čovjek u palom svijetu znači biti privučen stvarima koje su suprotne ljudskom rastu u Bogu, stvarima koje se protive Božjem dobrom planu i vode u smrt. Osjećam da me ove privlačnosti tjeraju da sagriješim, stoga trebam Spasitelja.

Dok se svakodnevno borim protiv istospolne privlačnosti, četiri posebna obećanja su puna milosti u mojoj borbi za radošću.

Sloboda od kazne istospolne privlačnosti

Kršćani koji se bore s istospolnom privlačnošću često se osjećaju posebno posramljeni i zbunjeni tim atrakcijama. Osjećamo perverziju iskrivljenih želja, a kao rezultat toga često se osjećamo previše prljavo da bismo bili u zajedništvu s drugima ili u zajedništvu s Bogom.

„Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu, koji ne hode po tijelu, nego po Duhu“ (Rimljanima 8,1). Kršćani, Bog nikada neće koristiti vašu istospolnu privlačnost protiv vas. Budući da je Krist popio cijelu čašu Božjeg gnjeva u vaše ime (Rimljanima 5,8-9; 1. Petrova 3,18), nikada nećete doživjeti ni tren Božjeg suda nad vašim homoseksualnim željama, ni nad ičime drugim.

Sloboda od moći istospolne privlačnosti

Često se kršćani koji osjećaju istospolnu privlačnost osjećaju beznadno i bespomoćno. Kako se atrakcije pojačavaju, iskušenja produbljuju, a fantazije poput hladne vode u pustinji izgledaju sve više i više privlačne, želja za istospolnom vezom može biti toliko moćna da je se čini gotovo nemogućom prevladati.

Kršćani, zbog dovršenog Kristovog djela na križu, vaše istospolne atrakcije nemaju nikakvu vlast nad vama (Rimljanima 6,14); Krist ima vlast nad vama (Rimljanima 6,22; Efežanima 6,6). Budući da ste razapeti s Kristom (Galaćanima 2,20), više niste robovi svojih privlačnosti, već potpuno slobodni da ih odbacite i onesposobite njihovu moć u vašem životu (Rimljanima 6,6-7).

Čak i u vašim trenucima najveće kušnje, smatrajte da ste mrtvi za istospolnu privlačnost i živi Bogu po vjeri u Isusa Krista (Rimljanima 6,11).

Sloboda od zadovoljstva istospolne privlačnosti

Najsnažnija laž istospolne privlačnosti nam govori da će homoseksualno iskustvo biti ugodnije i bolje od onoga što doživljavate ovdje i sada. No, Bog obećava da je sam Krist beskrajno ugodniji i zadovoljavajući od bilo čega što ovaj svijet ima za ponuditi (Psalam 16,11; Psalam 107,9), pogotovo tužan krivotvoreni spasitelj istoga spola.

Kršćani, ne vjerujte lažima koje vam govori istospolna privlačnost. Naše homoseksualne atrakcije mogu proizlaziti iz dobrih želja za intimnošću i ljubavlju, ali grijeh ih je izopačio u smrtonosnom smjeru. Kao što karnevalsko zrcalo preoblikuje stvarnost i uvjerava oči da stvari izgledaju drugačije nego što stvarno jesu, tako grijeh preoblikuje naše želje i uvjerava srce da su laži zapravo istinite. Ne vjerujte smiješnom ogledalu istospolne privlačnosti.

Vaše čežnje od Boga za dubokim i intimnim zadovoljstvom mogu se ispuniti samo u osobi Isusa Krista (Ivan 6,35; Psalam 22,26).

Sloboda od prisutnosti istospolne privlačnosti

Možda je najteža činjenica za kršćane koji osjećaju istospolnu privlačnost ta da osjećaji ne nestaju preko noći, preko mjeseci, ili za mnoge čak ni čitavog života. Iako nam je Bog dao moćno oružje za borbu protiv grijeha – kao što su molitva i post, ipak moramo živjeti u našim palim tijelima sa zlim željama kao našom uvijek prisutnom stvarnošću. No, te želje imaju rok isteka.

Vjernici, vaše tijelo, uključujući tjelesne privlačnosti i žudnje za grijehom, jednog će dana biti napokon i potpuno otkupljeno (Rimljanima 8,23). Kada se to otkupljenje dogodi, u trenu nikad više nećete imati pogrešnu privlačnost, jer će sve vaše želje za intimnošću i ljubavlju biti potpuno ispunjene u Isusu Kristu.

Ako ste kršćanin koji se bori s istospolnom privlačnošću, znajte da vas ne definira vaš grijeh. Vaš identitet nije određen vašim iskušenjima. „Prihvatite tko ste doista“ prihvaćajući Isusa Krista i vaš novi život koji se nalazi u njemu (2. Korinćanima 5,17). „Budite iskreni prema samima sebi“ prianjajući uz istinu (Ivan 14,6) i uživajući u slobodi koju vam je Krist osigurao svojom krvlju.

Autor: Christopher Asmus; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!