Obitelj je pretukla ovu Židovku jer je vjerovala u Isusa

Ova žena prisjeća se događaja u kojem ju je njezina židovska obitelj teško pretukla jer je čitala Bibliju i vjerovala u Isusa.

Rivka Lazarowitch rođena je 1944. u pobožnoj židovskoj obitelji i živjela je u Rumunjskoj za vrijeme komunističkog režima. Kada je imala 18 mjeseci, postala je djelomično paralizirana i morala je često putovati na liječenje.

Upoznala je mladu kršćanku

Tijekom tih putovanja upoznala je Adrianu, mladu kršćansku djevojku koja je bila paralizirana na svim udovima. Pričala joj je o Isusu.

U zadnjem razredu srednje škole mladu Rivku Adriana je pozvala k sebi na doček Nove godine. Očekivala je da ljudi piju, puše, plešu i vesele se … Ali kad je stigla, zatekla ih je kako čitaju Bibliju i tiho razgovaraju jedni s drugima. Potpuno drugačije od onoga što je navikla gledati i to ju je privuklo.

Rivka je od Adriane dobila Ivanovo evanđelje koje je počela čitati skrivajući ga u drugoj knjizi. Toliko ga je čitala da je prvih deset poglavlja naučila napamet. Jednog je dana njezina sestra saznala da čita Evanđelje i rastrgala ga je na komade, spriječivši je da dalje uči o Isusu.

Povratak u Izrael 

Rivka je također imala drugu kršćansku kolegicu Sephoru, koja je kod kuće imala cijelu Bibliju, što je Rivku učinilo sretnom i iako je znala da će joj to izazvati probleme, Rivka je zamolila Sephoru da je odvede do mjesta gdje su se okupljali na bogoslužju.

Nažalost, Rivka je tamo ugledala svoju majku. Najprije je pristojno pozvala Rivku da se vrati kući. No, čim je Rivka izašla van nakon završetka službe, počela ju je udarati.

Također ju je otac teško pretukao kada je stigla kući. Bila je teško povrijeđena da više nije mogla ići na službu.

Nekoliko godina kasnije, Rivka i njezina obitelj uspjeli su dobiti putovnice i doći u Izrael. Njezini su roditelji mislili da će je preseljenjem u Izrael konačno spriječiti u učenju o Bibliji i Isusu.

Međutim, Bog je za nju imao drugu svrhu. Rivkina obitelj bila je nastanjena u susjedstvu nasuprot nekoliko kršćanskih obitelji. Mogla je slobodno prisustvovati službama u Izraelu i bila je zahvalna.

Svjedočanstvo ove žene možete poslušati u videu u nastavku.

Rivka je krštena 29. kolovoza 1964. u Galilejskom jezeru.

“Bog nam je u svojoj milosti pokazao put spasenja. Bog je sam osigurao žrtvu koja je Ješua Mesija i u svojoj nam je milosti dao vjeru da vjerujemo i obećao nam je vječni život. Stvarno mi je pomogao da budem neovisna unatoč mojim sposobnostima. S Bogom sve ide glatko. Hvala Bogu!”, izjavljuje Rivka.

Sada je više nema na zemlji. Otišla je s ovog svijeta i s Bogom je u Njegovom kraljevstvu. Njezin život i svjedočanstvo upućuju mnoge na Spasitelja Isusa Krista.

NAJNOVIJE!