Odgajan je u New ageu: “Od djetinjstva su mi govorili da sam bog, a Biblija neistinita”

Jeremiah Wacker je odgajan po New Age učenjima. Učili su ga da je Biblija samo ljudske misli, a ne apsolutna istina.

Njegovi roditelji usadili su mu čistu doktrinu New Agea: da sve religije imaju nešto istine i da možete birati ono iz svake što želite – kao da je to hrana na švedskom stolu.

Rečeno mu je da nijedna religija nije sama po sebi istina.

No, u srednjoj školi roditelji od prijatelja pozvali su ga u crkvu. Pristao je zbog njihove ljubaznosti, a ne zato što je bio u potrazi za istinom.

Propovijedanje Božje Riječi ometalo je njegov svjetonazor

“Učili su me da su Bibliju napisali ljudi i da ju je religija koristila za manipuliranje ljudima”, kaže Jeremiah. “Nisam vjerovao u grijeh i nisam vjerovao da sam grešnik.”

Ipak, osvjedočenje Duha Svetoga palo je na njega kada je čuo propovijedanje Riječi.

“Kada sam bio izazvan porukom evanđelja, bila je dijametralno suprotna svemu u što sam vjerovao”, priznaje. “Nešto mi je govorilo da nisam u redu s Bogom.”

Prema učenju New Agea koje je prihvatio kao dijete, on je bio sam svoj bog.

PROČITAJTE: 7 opasnih učenja NEW AGEA: Prepoznajte ih na vrijeme!

“Odgojen sam u New Age okruženju koje mi je govorilo da si bog”, objašnjava. “Nešto je počelo raditi u meni. Sada znam da je to bila Riječ Božja; to je bio Duh Sveti koji me doveo do mjesta gdje sam sa 16 godina donio odluku.”

U rujnu 1993. Jeremiah je odustao od čestih svađa, otpora, protivljenja. Priklonio je koljena pred Kristom, kao svojim jedinim Spasiteljem i Gospodinom.

Odjednom više nije mogao uživati ​​u grijehu

Probudio se jedne noći razmišljajući o odlasku u crkvu.

“Stvari koje sam prije mogao raditi i uživati ​​u njima odjednom su mi izgledale prljavo”, kaže. “Odlazak u crkvu postao je želja.”

Odjednom više nije mogao uživati ​​u grijehu
Jeremiah sa suprugom i troje djece

Neočekivana promjena nije se dogodila u njegovoj logici. Dogodila se u njegovom srcu.

“Bilo je to čudo”, kaže.

Jeremiah je postao pastor u Sjedinjenim Državama, podižući crkve u Teksasu i Kaliforniji. Bio je tri godine misionar u Indiji. Trenutačno služi u službama kršćanskih zajednica. Ima troje djece i dvoje unučadi.

NAJNOVIJE!