4 odluke koje određuju vašu sudbinu

Život je pun izbora i odluka. Jeste li ikad razmišljali o moći i utjecaju odluka koje donosite u svom životu? Koje odluke određuju vašu sudbinu?

Kvaliteta vašeg života u konačnici je oblikovana kvalitetom odluka koje svakodnevno donosite.

Bog je stvorio ljude sa slobodnom voljom. Imamo slobodu nad svojim osobnim izborima i odlukama. Uspjeh i neuspjeh našeg života čine mali odabiri koje donosimo svaki dan u svom životu. Za svaku akciju postoji reakcija, a za svaki izbor postoji posljedica. Uspjeh i neuspjeh u našem životu, dakle, određuju se odlukama koje smo donijeli.

Koristeći slobodnu volju, naši su “prvi roditelji” (Adam i Eva) pogrešno odabrali. Zbog toga su izgubili nevinost i pozvali smrt na njih i njihovo potomstvo. Prekinuli su odnos sa svojim Stvoriteljem i bili su protjerani iz Edena.

Koje odluke koje određuju vašu sudbinu?

Biblija nas potiče da težimo izvrsnosti. Moramo napraviti pravi izbor. Postoje posljedice lošeg izbora ili odluka koje donosimo. U Ponovljenom zakonu svemogući Bog nas savjetuje da trebamo odabrati život, jer je druga alternativa smrt.

“Gledaj! Danas preda te stavljam: život i sreću, smrt i nesreću. Ako poslušaš zapovijedi Jahve, Boga svoga, koje ti danas dajem – ako ih poslušaš ljubeći Jahvu, Boga svoga, hodeći njegovim putovima, vršeći njegove zapovijedi, njegove zakone i njegove uredbe, živjet ćeš i razmnožit će te Jahve, Bog tvoj, i blagoslovit će te u zemlji u koju ulaziš da je zaposjedneš.” (Ponovljeni zakon 30, 15-16)

Naše odluke odlučuju o našoj sudbini. Neke od odluka u našem životu su jednokratne. Ne možete ih izmijeniti ili preokrenuti. Da! Određeni izbori su nepovratni.

Jednom, kad stanemo pred Boga, nećemo imati drugu priliku za izbor. Jednom kad se neka odluka donese, to je konačno. Stoga, čuvajmo se svojih izbora i odluka. U nastavku donosimo 4 odluke koje određuju vašu sudbinu.

1. Predati svoj život Kristu i postati dio Božje obitelji

Najvažnija odluka u vašem životu je hoćete li prihvatiti i slijediti Isusa Krista ili ne. Postati Njegov učenik i prihvatiti Isusovu ponudu spasenja uvjeti su za kraljevstvo Božje. Ova će odluka utjecati na vaš život više nego bilo koja druga! Odredit će vaše mjesto u vječnosti. To će imati utjecaja na svaku drugu odluku koju donesete.

Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života. (1. Ivanova 5, 12)

Ako ste Isusovi učenici i ispunjavate uvjete za Kraljevstvo Božje, činit ćete ono što Bog očekuje od vas.

2. Posvetiti se navikama koje će vam pomoći da duhovno rastete

Ne budite mlaki, plitki kršćanin. Budite sve ono što Bog želi da budete. Rastite u sve većoj spoznaji Njega i Njegove volje za vaš život. Svakodnevno provodite vrijeme u Njegovoj Riječi i Njegovoj prisutnosti. Ulažite za vječnost.

Pavao je rekao da “više ne budemo nejačad kojom se valovi poigravaju i koje goni svaki vjetar nauka u ovom kockanju ljudskom, u lukavosti što put krči zabludi. Nego, istinujući u ljubavi da poradimo te sve uzraste u Njega, koji je Glava, Krist.” (Efežanima 4, 14-15)

3. Koristiti svoje talente, darove, sposobnosti i iskustva kako biste služili Bogu i drugima

Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. A svakomu se daje očitovanje Duha na korist. Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika. A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće. (1. Korinćanima 12, 4-11)

4. Dijeliti Isusa s drugima

Jednom kad saznate Radosnu vijest, postat ćete glasnik kako bi je i drugi mogli čuti. Vaša će želja biti da i drugi upoznaju Spasitelja kojeg ste vi upoznali i spase se od pakla.

“Idite zato i učinite sve narode mojim učenicima krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Učite ih da ispunjavaju sve što sam vam zapovjedio! Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.” (Matej 28, 19-20)

PROČITAJTE JOŠ: