Opasan grijeh koji može uništiti dušu u paklu, a mnogi ga nisu svjesni

Pohlepa je opasan grijeh koji može uništiti dušu u paklu. Želja za bogatstvom tjera ljude u propast.

A oni koji žele da postanu bogataši upadaju u napast, u zamku i u mnoge lude i pogubne želje što strovaljuju ljude u propast i uništenje. (1 Tim 6,9)

Pohlepa može uništiti dušu u paklu.

Razlog zašto sam siguran da nije riječ samo o nekom prolaznom financijskom neuspjehu, već o krajnjoj propasti u paklu, Pavlove su riječi u 1. Timoteju 6,12. Kaže da se pohlepi treba oduprijeti bitkom vjere, a onda dodaje: „Drži se vječnoga života na koji si i pozvan i za koji si dao lijepo svjedočanstvo pred mnogim svjedocima“ (Varaždinski prijevod). Ono što je na kocki, zašto trebamo bježati od pohlepe i boriti se za zadovoljstvo u budućoj milosti jest vječni život.

Zato, kad Pavao u 1. Timoteju 6,9 kaže da želja za bogatstvom tjera ljude u propast, on ne govori da požuda može pokvariti vaš brak ili posao (što zasigurno može!). On govori da pohlepa može pokvariti vašu vječnost. Ili, kako 1. Timoteju 6,10 na kraju kaže: „Budući da su joj se neki predali, zalutali su od vjere i proboli sami sebe mnogim teškim mukama“ (doslovno: „zadati sebi mnoge boli“).

VIDI OVO: Pohlepa za novcem je izvor svih zala: Što to znači voljeti novac?

Bog je napravio i više nego što je potrebno u Bibliji kako bi nas milostivo upozorio da je idolopoklonstvo pohlepe porazna situacija. To je slijepa ulica u najgorem smislu riječi. To je trik i zamka.

Zato, moja riječ vama je riječ iz 1. Timoteju 6,11: „Bježi od toga!“ Kad vidite da to dolazi (na televizijskim reklamama, božićnom katalogu, internetskim reklamama ili kupovini vašeg susjeda) bježite od toga kao što biste bježali od ričućeg, izgladnjelog lava koji je pobjegao iz zoološkog vrta.

Izvor: Desiringgod.org; Prevedeno i objavljeno uz dopuštenje portala Desiringgod.org koje vrijedi samo za Novizivot.net.