OPROSTITE I BIT ĆE VAM OPROŠTENO: 7 biblijskih razloga zašto trebate oprostiti

Kako možemo oprostiti drugoj osobi? Biblija je savršeni alat koji nas može potaknuti i usmjeriti da to učinimo.

Ne opraštamo samo da učinimo druge sretnijima, već će ono pomoći i nama u duhovnom rastu. Kao kršćani trebali bismo živjeti tako da se u nama ostvaruje Božja volja, no bez oproštenja to nije moguće. Svi smo grešnici potrebiti Božjeg oproštenja i iz tog razloga trebamo opraštati drugima.

Ovi stihovi nas mogu ohrabriti u tome:

»Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. 15Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka.« (Matej 6,14-15)

”Daleko od vas svaka gorčina, i srdžba, i gnjev, i vika, i hula sa svom opakošću! 32Naprotiv! Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti.” (Efežanima 4,31-32)

”Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se.” (Luka 6,37)

”Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi!” (Kološanima 3,12-13)

”I kada dođoše na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeše njega i te zločince, jednoga zdesna, drugoga slijeva. A Isus je govorio: »Oče, oprosti im, ne znaju što čine!« I razdijeliše među se haljine njegove bacivši kocke.” (Luka 23,33-34)

”A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: »Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.” (Ivan 8,7)

”Naprotiv: Ako je gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga, i ako je žedan, napoj ga! Činiš li tako, ugljevlje mu ražareno zgrćeš na glavu.” (Rimljanima 2,20)

NAJNOVIJE!