5 oružja protiv straha koja nam je Bog dao

Kao vjernici nismo imuni na strah. Ponekad se pojavi. Koja oružja protiv straha imamo na raspolaganju od Boga?

Evo pet odličnih oružja koja možete upotrijebiti kada se suočavate sa strahom, a sve nam ih je Bog dao.

1. Pojas istine

U poglavlju gdje apostol Pavao govori o Božjem oklopu, on spominje i pojas istine. (Efežanima 6, 14) No što je pojas istine? Pojas istine je znanje o istini, a Osoba istine je Isus Krist, koji je Put, Istina i Život. (Ivan 14, 6) Pojas istine bi nas trebao podsjećati na onoga kome vjerujemo, a to je Isus Krist. Ustvari, vjerujemo Mu svojim vječnim životima. Osobno vjerujem onome što Isus kaže, jer On uvijek govori istinu, a znamo da je sotona uvijek lažljivac.

2. Božja Riječ

Božja Riječ je istina. To je ono što je Isus rekao učenicima, kada je molio Oca: „Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini“. (Ivan 17, 17; 19) S obzirom na to da je Isus rekao da je Božja Riječ istina, pronađite Božju Riječ, čitajte je, vjerujte joj i to bi trebalo umiriti vaše strahove.

PROČITAJTE: 4 biblijska načina kako reagirati na stres i strah

3. Budućnost

Ako danas živimo sa završetkom na umu, vjerujem da možemo izdržati više dok smo ovdje na zemlji. Ako pogledamo na budućnost, sadašnjost može izgledati podnošljivije, no o kakvoj budućnosti govorim? Dio te budućnosti se nalazi u Otkrivenju 21, 4 gdje piše: „I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu“. S obzirom na to da znamo da će ovo sve jednom biti iza nas, zašto ne prebivati u budućnosti? To nam može pomoći da izdržimo sadašnji strah.

4. Sotonin poraz

Jeste li shvatili da je sotona već osuđen? Jest, kazna se još nije izvršila, ali će se izvršiti. Isus je rekao: „O sudu, jer je knez ovoga svijeta osuđen“. (Ivan 16, 11) Mi znamo zko je vladar ovog svijeta; zli knez. (2. Korinćanima 4, 4)

PROČITAJTE: Kada strah dođe, odgovorite na njega istinom Božje Riječi

Otkrivenje 20, 10 pokazuje kako izgleda kraj za sotonu i njegove zle demone, što je zapisao i apostol Ivan: „A njihov zavodnik, Ðavao, bačen bi u jezero ognjeno i sumporno, gdje se nalaze i Zvijer i Lažni prorok: ondje će se mučiti danju i noću u vijeke vjekova“. Razmišljajte o tome i vaši strahovi možda nestanu.

5. Borba molitvom

Naša oružja nisu tjelesne prirode. Mi se borimo u duhovnoj borbi, protiv opakih duhova, koji zauzimaju visoka mjesta vlasti. (Efežanima 6, 12) Bilo bi jednostavnije vidjeti našeg neprijatelja, koji nas želi ispuniti strahom, ali protiv nevidljivog neprijatelja se teže boriti. Ipak, Bog je priskrbio svaki dio opreme koji će nam zatrebati, kako bismo se borili protiv ovih Božjih neprijatelja, stoga nema razloga za strah.

PROČITAJTE: Molitva protiv straha: Ovako trebaš moliti kada se počneš bojati

Apostol Pavao je zapisao: „Jer sam uvjeren, da ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sila, ni visina, ni dubina, ni drugo kakvo stvorenje ne može nas rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu“. (Rimljanima 8, 38-39)

Zaključak

Najbolji način za borbu protiv straha jest vjerom, pouzdanjem u Boga i stavljanjem pojasa istine; držanjem Božje Riječi, koja je Istina, čitanjem u Riječi o našoj fantastičnoj budućnosti (Otkrivenje 22), shvaćanjem toga da je sotona već pobijeđeni neprijatelj i molitvom Bogu za nadvladavanje straha. Znamo da Bog ne može izgubiti. Isto tako znamo da sotona ne može pobijediti. Poznavanje ovoga trebalo bi nam pomoći u nadvladavanju strahova. To je moja molitva za vas.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!