Osjećaji krivnje
Foto: Unsplash

Vjernici se često bore s osjećajima krivnje i srama zbog grijeha iz prošlosti. To može dovesti do sumnje u Božju ljubav, jer se osjećaju nevrijednima toga da budu Božja djeca. Kao rezultat ovoga, osjećaji krivnje postanu teret tim kršćanima, crpe njihovu energiju, zatamnjuju njihovu nadu i udaljuju ih od Boga. 

Naša savjest i Duh Sveti mogu u nama stvoriti osjećaje krivnje kada sagriješimo, što nas navodi na priznavanje i pokajanje.

No, ako smo povjerovali u Isusa kao našeg Spasitelja, onda nema razloga za prebivanjem u žaljenju nakon što smo se pokajali, jer je Isus ponio krivicu za sve naše grijehe kada je umro na križu. 

VIDI OVO: 5 stvari koje trebate učiniti kada osjetite krivnju zbog grijeha

Sada nam je oprošteno, pomireni smo s Ocem i odjeveni smo u Kristovu pravednost. Iako ćemo i dalje griješiti, Bog nam je pokazao put prema obnovi i čišćenju od grijeha, kroz priznavanje. (1. Ivanova 1, 9)

Iako je prirodno osjetiti žaljenje nakon što smo sagriješili, ne moramo prebivati u tome. U stvari, ako to činimo, tako poričemo dostatnost Kristove smrti za sve naše grijehe. 

Ako se nosite s osjećajima srama, priznajte svoje grijehe i meditirajte nad otkupljenjem, koje je Krist otkupio za vas svojom krvlju. Nakon toga, vjerujte Bogu i dopustite Mu neka vas oslobodi. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org