NaslovnicaDuhovnostOsjećate li da vrijeme brže prolazi?

Osjećate li da vrijeme brže prolazi?

Kamo god idem, nalazim ljude koji komentiraju: “Ne mogu vjerovati kako vrijeme leti. Čini se da život tako brzo prolazi!” Kažu mi: “Čini se da dani i mjeseci prolaze sve brže.”

Je li ovo fantazija ili stvarnost? Je li to naša mašta ili se nešto stvarno događa? Prisjetite se rock grupe Buffalo Springfield kako pjeva: “Ovdje se nešto događa. Što je to, nije baš jasno… stanite, djeco, kakav je to zvuk? Svi pogledajte što se događa.”

Ozbiljno, što se događa?

“Čini se da je ljeto tek počelo — već je gotovo… Ne mogu vjerovati da su djeca već tjednima u školi! … Costco će početi stavljati božićne stvari … gdje je nestalo vrijeme?”

Prije nego što shvatimo, počet će puniti police za Super Bowl nedjelju!

Stvari o kojima treba promisliti

Što smo stariji, čini se da vrijeme brže prolazi. Zašto je tako? Kad smo imali pet godina, činilo nam se kao cijela vječnost dok smo nestrpljivo brojali dane do Božića. To je predstavljalo oko 20% našeg života. Kada imamo 50 godina, to predstavlja oko 2%. Dakle, jaz se skraćuje i čini se da sve dolazi brže sa sve bržim tempom.

Osim toga, Sveto pismo govori o ubrzanju tempa življenja u Danielu, što je proročka knjiga za posljednja vremena koju je Isus citirao. Posljednje nas poglavlje upozorava na nešto zanimljivo što će se dogoditi prije Njegovog povratka. “Mnogi će trčati amo-tamo i znanje će se umnožiti” (Dn 12,4).

Čini li “Onaj koji mijenja vremena i godišnja doba” (Dn 2,21) nešto nadnaravno u ovim posljednjim danima? Bog je zaustavio sunce i mjesec na 24 sata kako bi promijenio bitku (Jošua 10,12); super-nabrijanog Iliju kako bi čudesno doveo bojna kola (1. Kraljevima 18,46); suspendirao zakone prirode kada je Isus hodao po vodi, prošao kroz zid i stigao ispred svojih učenika koji su stigli čamcem! Također, Sotona “zna da je njegovo vrijeme kratko” (Otkrivenje 12,12) i njegov izaslanik za posljednja vremena radit će na tome da “izmori svece Svevišnjega i planira promijeniti vremena i zakon” (Dn 7,25).

Knjiga proroka Daniela nas također upozorava da će “doći vrijeme nevolje kakvog nije bilo otkad je naroda do tada” (Daniel 12,1).

Biblija uči da će povratak Isusa Krista na zemlju biti sličan porodu žene (1. Solunjanima 5,3). Definitivno se ubrzava tempo jer se beba samo što nije rodila.

VIDI OVO: Zna li Bog točan dan i vrijeme kada ćemo umrijeti?

Kristov povratak

Svakako je dobra vijest u ovim turbulentnim vremenima razmišljati o Njegovom obećanom Povratku “dok iščekujemo blaženu nadu i pojavljivanje slave našeg velikog Boga i Spasitelja Isusa Krista, koji se predao za nas…” (Titu 2,13) .

Tijekom Drugog svjetskog rata, general MacArthur je bio prisiljen evakuirati se s Filipina zbog japanske invazije. Obećao je: “Vratit ću se!” Kad je rat konačno završio, vratio se kao što je i rekao. Isus nam je obećao isto (Iv 14,3) i On će također održati svoju riječ.

U međuvremenu, bilo da vrijeme ide brzo ili sporo, mi moramo izvršiti misiju. Mandat našeg Učitelja je da ne spavamo pasivno, već da strastveno služimo u ovim klimaktičkim danima povijesti.

Postoje brojni znakovi koji upućuju na kraj doba i Njegov povratak, ali primarni ostaje naša sveta odgovornost: “Ovo evanđelje o kraljevstvu navješćivat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svima narodima, tada će doći kraj” (Matej 24,14).

Kako se tempo za sve nas ubrzava, Biblija nam govori da budemo mudri. “Nauči nas dane naše brojiti, da steknemo mudro srce.” (Ps 90,12). A kako to činimo?

“Plod je pravednikov drvo života, i mudrac je tko predobiva žive duše.” (Izr 11,30) i “Umnici će blistati kao sjajni nebeski svod, i koji su mnoge učili pravednosti, kao zvijezde navijeke, u svu vječnost.” (Dn 12,3).

Također vas želim potaknuti da odvojite još nekoliko minuta za čitanje i razmišljanje o relevantnom odlomku za takvo vrijeme kao što je ovo.

Petrov oproštajni hitac

Petar je bio apostol mučenik zbog svoje vjere koji nam je prenio ove božanski nadahnute opomene da razmislimo i provedemo ih u praksi kako bismo “ubrzali” (ubrzali) dan Kristova povratka (2 Pt 3,12).

“Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju. Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti. Kad se sve tako ima raspasti, kako li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti. Ta po obećanju njegovu iščekujemo nova nebesa i zemlju novu, gdje pravednost prebiva. Zato, ljubljeni, dok to iščekujete, uznastojte da mu budete neokaljani i besprijekorni, u miru.” (2. Pt 3,8-14).

Autor: Larry Tomczak; Izvor: Christianpost.com

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare