Kako pristupiti osobi zatvorenoj za evanđelje?

Poznajete li nekoga tko je zatvoren za evanđelje? To opisuje mnoge ljude, a često se obeshrabrimo, jer unatoč našim molitvama za njih, oni i dalje ne vide potrebu za Spasiteljem.

Reakcije na evanđelje se razlikuju. Neki ljudi su brzi u odgovoru, dok se drugi odupiru. Oni koji odbacuju Krista mogu odgovoriti uljudnom ravnodušnošću, ili mogu biti agresivni prema onima koji o Njemu govore. Ponekad se možemo zapitati može li Božja poruka spasenja prodrijeti u one čiji su umovi zatvoreni.

Odgovor je da, a dokaz su Djela 9,1-18—priča o obraćenju Savla iz Tarza (kasnije poznatog kao Pavao). Savao je bio predani farizej koji je ispovijedao vjeru u Boga Oca, no odbijao je vjeru u Isusa kao sina Božjega. Mrzeći sve koji slijede Mesiju, Savao je prelazio velike udaljenosti kako bi progonio vjernike te ih natjerao da odbace svoju vjeru u Krista.

VIDI OVO: Kako svjedočiti vjeru četirima tipova ljudi?

No Savao nije odgovarao svemoćnom Bogu. Duh Sveti je uvjerio ovog nasilnika u grijeh, dao mu svijest o vlastitoj potrebi za spasenjem, te mu je otkrio da je Isus jedini Spasitelj. Tada su se Savlove slijepe duhovne oči otvorile.

Danas Duh Sveti i dalje radi kako bi uvjerio žene i ljude. Koristi živote i svjedočanstva vjernika kako bi otkrio Isusa onima zatvorena uma i tvrda srca.

Ako pokušavate doprijeti do takve osobe, ohrabrite se i nastavite moliti za spasenje te osobe. Tada nastavite počivati u Božjoj mogućnosti da je spasi.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Nenad A.; Izvor: Intouch.org