Tata nije priznao kćerima što radi

Ovo je priča o ocu koji nikada nije imao prilike ići u školu. Svaki dan se borio kako bi zaradio dovoljno novca da svojim kćerkama pruži priliku za obrazovanjem.

Ovo je njegova priča:

Nikada nisam rekao svojoj djeci čime se bavim. Nisam želio da me se srame. Kada me najmlađa kćerka pitala što radim, rekao sam joj da sam radnik.

Prije nego što sam dolazio kući, kupao sam se u javnim kupaonicama, da one ne bi mogla saznati kojim se poslom bavim. Želio sam školovati svoje kćerke, da mogu stati ponosan pred druge. Nisam želio da ih gledaju kao što su gledali mene. Ljudi su me uvijek ponižavali.

Svaki peni koji sam zaradio, uložio sam u njihovo obrazovanje. Nikada nisam kupio novu majicu, umjesto toga kupio bih njima knjige. Htio sam samo da me poštuju. Bio sam smetlar.

Dan prije posljednjeg dana upisa na fakultet, nisam uspio nabaviti novac za njenu upisninu. Tog dana nisam mogao raditi. Sjedio sam pored smeća, pokušavao sam sakriti suze.

VIDI OVO: Citati o ocu: Najljepše izreke o očevima koje im možete poslati

Sve moje kolege su gledale u mene, ali nitko mi nije prišao. Nisam uspio i bio sam slomljen. Nisam znao što reći svojoj kćerki kada dođem kući.

Rođen sam siromašan. Vjerovao sam da se ništa dobro ne može dogoditi siromašnoj osobi. Poslije posla svi čistači su došli do mene, sjeli i pitali me smatram li ih braćom. Prije nego što sam im odgovorio, dali su mi svoje dnevnice.

Kada sam ih pokušao odbiti, suprotstavili su mi se i rekli: “Mi ćemo biti gladni danas ako treba, ali tvoja kćerka će se upisati na koledž.” Nisam im mogao dogovoriti. Tog dana se nisam okupao, otišao sam kući kao smetlar.

Moja kćerka će uskoro završiti fakultet. Njih tri mi ne dopuštaju da više radim. Ona ima honorarni posao. Ali često me odvede do mog radnog mjesta. Nahrani sve moje kolege zajedno sa mnom.

Oni se smiju i pitaju je zašto ih toliko često hrani. Ona im kaže: ”Svi ste vi bili gladni taj dan da bih ja mogla postati ovo što jesam danas. Molite se za mene, da vas mogu hraniti sve, svaki dan.” Danas se ne osjećam kao siromašan čovjek. Tko god ima takvu djecu, ne može biti siromašan!

Nekada je lagano zaboraviti svu žrtvu naših roditelja za nas djecu. Podijelite ovu priču na Facebooku, ako mislite da je ovaj otac pravi heroj.

IZVORVirealno.com