Otac i sin skupa obavljaju složene kirurške operacije: Zajednički rad im je poseban užitak

Otac i sin kao kirurzi dijele isto radno mjesto te skupa obavljaju složene kirurške operacije. Sin se u svemu ugledao na oca, a zajednički rad im je poseban užitak. 

Jordana i Zacharyja Grabela možemo smatrati epitomom izreke “Jabuka ne pada daleko od stabla”. Ova očinsko-sinovska kombinacija liječnika iz West Palm Beacha na Floridi ne samo da dijeli istu struku, već zajedno izvode kirurške operacije.

Prije nego su počeli raditi zajedno, njih dvojica su krenuli sličnim putevima. Jordan, otac, stekao je medicinsku diplomu na Sveučilištu Brown prije nego je postao šef kirurgije u Good Samaritan Medical Centru. A upravo je ta ista škola bila odabir Zacharyja za njegovo medicinsko obrazovanje.

Na radnom stolu nalazi se uokvirena fotografija Jordana i Zacharyja Grabela kako zajedno izvode operaciju. Pokraj nje je još jedna fotografija s nečitljivim tekstom, ali je povezana s operacijom koju su ova očinsko-sinovska ekipa obavila u Good Samaritan Medical Centru u West Palm Beachu na Floridi.

Otac i sin na operaciji
Snimka zaslona: YouTube

Sin se ugledao na oca

Zachary se oduvijek ugledao na svog oca dok je odrastao i već je tada znao da želi postati liječnik. Iako je imao želju za obavljanjem operacija, nakon završetka specijalizacije iz ortopedske kirurgije, nije bio siguran u kojoj se specijalnosti želi usredotočiti.

Hvala Bogu, Zachary je samo trebao nastaviti raditi ono što je prirodno radio cijeli svoj život: razmišljati o tome da krene očevim stopama. To mu je pomoglo donijeti ispravnu odluku.

“Dobro mi je ispalo jer je očito da moj otac ima bogato iskustvo u određenim područjima”, rekao je Zachary. “Cijenim njegovo mišljenje u tim područjima. Kad predložim neke nove tehnike ili metode, on cijeni moje mišljenje i to dobro funkcionira.”

Otac i sin kirurzi
Snimka zaslona: YouTube

Zajednički rad im je poseban užitak

Iako je raditi zajedno za njih poseban užitak, čim zakorače u operacijsku dvoranu, njihov se fokus prebacuje s njih samih na pacijenta.

“Potpuno smo posvećeni poslu”, rekao je Jordan. “Sve o čemu razmišljamo je rad koji obavljamo u tom trenutku. Nakon operacije ponovno postajemo otac i sin. Tijekom operacije, radimo kao svaki drugi kirurg.”

Jedan od najposebnijih aspekata njihovog zajedničkog rada je prilika za međusobno učenje.

Otac i sin u bolnici
Snimka zaslona: YouTube

“Uvijek je sjajno imati sina ili bilo koje dijete koje želi slijediti vaše profesionalne korake”, rekao je Jordan. “Zachary se od malena zanimao za medicinu, ali nisam ni sanjao da će naši putevi tako usko slijediti jedan drugoga u operacijama koje smo zajedno obavljali.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare