Požrtvovni otac je preminuo nakon što je svojim čvrstim zagrljajem spasio život kćeri prilikom pada aviona. Ona ima nekoliko ozljeda i prijeloma.

11-godišnja djevojčica, koja je preživjela pad aviona 13.11.2021. u blizini Beaver Islanda u Michiganu, živa je zbog svog oca – koji je preminuo spašavajući ju. 

Laney Perdue djevojčica je koju je njezin otac, Mike Perdue, zaštitio te je tako postao jedna od četiri preminule osobe u tom padu aviona, rekao je Mikeov prijatelj, Ryan Wojan. 

„Držao ju je u svojim rukama“, rekao je Wojan, „Ona se ničega ne sjeća osim toga da ju je tata jako čvrsto držao.“ 

Christina Perdue, Laneyna majka, je rekla da je djevojčičino zadnje sjećanje tog trenutka bilo ono u kojem ju je njezin tata štitio. 

„To je njezino zadnje sjećanje prije pada aviona“, rekla je, „Srce nam je slomljeno zbog gubitka supruga, oca, brata, sina i prijatelja. On je davao najveće zagrljaje te vjerujem da je uhvatio našu kćer i zaštitio ju. Naše su molitve sa svima koji su propatili zbog te nesreće.“ 

Djevojčica je imala nekoliko „ozljeda i prijeloma“

Laney je imala nekoliko „ozljeda i prijeloma“ zbog nesreće. Od nedjelje joj je stanje stabilno te je trenutno na oporavku u bolnici za djecu u Michiganu. 

Wojan je rekao da su sve Laneyine ozljede na strani suprotnoj od one na kojoj je Mike sjedio pokraj nje. Wojan, koji je u kontaktu s Christinom od te nesreće, dodao je da ona „želi osigurati da svi znaju tko je bio Mike i kako je dao svoj život za svoju kćer.“ 

Wojan je radio s Mikeom u Smith Realty Group, kojoj je bio suvlasnik. Wojan je rekao, u sjećanju na svog preminulog prijatelja: „On je uvijek davao… Bio je jako važan dio zajednice.“ 

Pad se zbio u subotu oko 13:30. U sudaru su preminuli pilot, čiji identitet još nije otkriven javnosti, te tri putnika, Mike, Kate Leese i Adam Kendall. 

Nesreća se zbila prilikom slijetanja aviona koji je putovao iz Charlevoixa te je počeo padati pri slijetanju na Welke Airport. Avion je u vlasništvu Island Airwaysa te su okolnosti pod kojima se dogodila ta tragična nesreća još uvijek pod istragom.