NaslovnicaŽivotHoću li otići u raj ako volontiram?

Hoću li otići u raj ako volontiram?

Odlična je stvar ako volontirate i dajete svoj doprinos kroz to. No, ako se pitate: “Hoću li otići u raj ako volontiram?”, odgovor bi vas mogao iznenaditi.

Mnogi pojedinci vjeruju da morate činiti “dobra djela” da biste otišli u raj. Iako je to uobičajeno stajalište u svijetu, ono nije točno. Naša “dobra djela” nikada neće nadmašiti loša djela koja činimo.

Hoću li otići u raj ako volontiram?

Volontiranje je častan čin jer pomažete drugima i proslavljate Boga kroz to. Iako je volontiranje divna stvar, neće vas odvesti u raj. Nikakvo “dobro djelo” neće dovesti do toga da osoba ode u raj.

Zapravo, ništa što možemo učiniti ne može nam pomoći da odemo u raj. Nebo nije stvar činjenja “dobrih djela” ili biti “dobra osoba”.

Jedini način da odete u nebo je da vjerujete u Isusa – da je umro za vaše grijehe, da je pokopan i da je uskrsnuo (Ivan 3, 16-17).

I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti. (Djela 4, 12)

Apostol Pavao nam kaže: “Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.” (Rimljanima 10, 9-10)

Jedini način da odete u nebo je prihvatiti Isusa kao svog Spasitelja i Gospodina

Ni zbog kakvog volontiranja ne možete otići u raj. Ne želim vas obeshrabriti da odustanete od volontiranja, ali ono vam neće osigurati mjesto na nebu.

Kada sam tinejdžer, prije nego što sam otišao na fakultet, potpuno sam vjerovao da osoba mora činiti dobre stvari da bi otišla na nebo. Ne mislim da je ova ideja rijetka ideja jer su mnogi od nas odgojeni s uvjerenjem da ćemo, ako činimo dobre stvari, otići u raj.

PROČITAJTE: Zašto nas dobra djela ne vode u nebo?

Uče nas da ako smo “dobri”, otići ćemo u raj. To nije točno jer nikakva količina “dobra” koju možemo učiniti neće biti dovoljna da nas odvede u raj.

Volontiranje je plemenit posao, ali nikada ne bismo trebali činiti nešto sa svrhom da nas se smatra “dobrima” ili “pravednima”. Trebali bismo željeti volontirati i pomagati drugima jer Bog želi da pomažemo drugima. Hebrejima 13, 16 govori nam: “A dobro činiti i davati milostinju ne zaboravljajte, jer se takvim žrtvama ugađa Bogu!”

Jedini način da odemo u nebo je po vjeri u Isusa. Isus je rekao: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.” (Ivan 14, 6) Iz Gospodinovih riječi znamo da nema spasenja bez Njega. Ne možemo ići u raj zbog bilo kakvog “dobrog” postupka ili djela. Spasenje se ne temelji ni na čemu što mi činimo, već se temelji na Kristu.

Svi koji ne polažu vjeru u Isusa otići će u pakao kada umru. Oni ne idu u pakao zbog onoga što su učinili, već zbog toga što nisu vjerovali Isusu. Ovo je jedini grijeh zbog kojeg će osoba otići u pakao.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare