Otvorite darove koje vam je Bog dao

Kako li se svjedočanstvo o Kristu utvrdilo u vama te ne oskudijevate ni na jednom daru čekajući Objavljenje Gospodina našega Isusa Krista“. (1. Korinćanima 1, 6-7)

Volim kupovati poklone ljudima. Kada kupim poklon svojoj supruzi, bit će zamotan jer ne znam umatati poklone u ukrasni papir. Ponekad ću joj dati poklon kada smo u restoranu. Dat ću joj poklon i čekat ću na njezinu reakciju.

Ona će protresti poklon i pažljivo ga odložiti sa strane. Nakon toga će reći: „Otvorit ću ga nakon deserta“.

„Ne, ne nakon deserta“, reći ću. „Želim da ga otvoriš sada. Tako sam uzbuđen, vjerujem da će ti se ovo svidjeti“.

VIDI OVO: 3 načina na koje možete otkriti darove koje vam je Bog podario

Na isti način, kada nama Bog daje duhovne darove, On želi da ih otvorimo. Dok je pisao vjernicima u Rimu, apostol Pavao je napisao: „Jer čeznem vidjeti vas da vam predam nešto dara duhovnoga te se ojačate“. (Rimljanima 1, 11)

Kasnije u Rimljanima 12, Pavao je pisao o ovim darovima. Napisao je: „Po svojoj milosti, Bog nam je dao različite darove kako bismo činili dobro“ (šesti stih). Hoćemo li te darove ostaviti sa strane dok ne pojedemo desert? Nećemo. Otvorimo darove koje nam je Bog namijenio.

Pavao također piše: „Kako li se svjedočanstvo o Kristu utvrdilo u vama te ne oskudijevate ni na jednom daru čekajući Objavljenje Gospodina našega Isusa Krista“. (1. Korinćanima 1, 6-7)

VIDI OVO: Ako niste u stanju prepoznati darove koje vam Bog daje, pročitajte ovu priču

Kada postanemo kršćani i kada zamolimo Krista da uđe u naše živote, kada Ga zamolimo da nas ispuni i osnaži Duhom Svetim, On će u nas staviti darove Duha. Stoga, trebamo otkriti koji su to darovi i trebamo ih početi koristiti. Ti darovi Duha koje Bog želi darovati nama kao kršćanima nisu igračke za igranje. Umjesto toga, to su alati za izgrađivanje i to su oružja za borbu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com