TAJNA MIRA: Ovakav duševni mir nam samo Krist može dati

Kakvo je bogatstvo skriveno u Riječi Gospodnjoj! Potrebno je malo vremena, malo strpljenja, malo molitve, malo nade, da bismo iz neiscrpnog bogatstva božanske istine izvukli dragulj koji blista i sjaji u veselju Spasiteljeva smiješka.

Želim vam govoriti o tajni mira, prekrasnog mira, divnog mira, mira koji nadilazi svako razumijevanje. Čovjek ga ne može shvatiti jer je on božanski.

U Pavlovoj Poslanici Filipljanima čitamo: „Neka vaša blagost bude poznata svim ljudima! Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti! I mir će Božji, koji nadilazi svaki razum, sačuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu“ (Fil 4,5-7). U ovim divni riječima skrivena je tajna mira za kojim, znam, čezne svatko od vas i koji, milošću Gospodnjom, svatko od vas može imati.

Ovdje se pojavljuje zaključak da život nije uvijek divna mirnoća. Mir o kojem se ovdje govori nije mir mirnoće, to je mir oluje. Da je to mir mirnoće, onda on ne bi nadilazio svaki razum. Bilo bi to savršeno prirodno. Čak i svijet doživljava takav mir. To je, razmislite li malo, mir koji imamo usred oluje. To je mir koji imamo u previranjima. To je tišina srca u buci aktivnog svijeta. To je to što ga čini tako neshvatljivim! To je ono što ga čini tako divnim!

Kad su svjetovni filozofi svjedoci očitovanja takvog mira, u smetenosti mašu glavama i ne mogu shvatiti što se dogodilo s ljudima koji su dovoljno bogati da posjeduju takav mir.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!