Papa Franjo: ”Homoseksualci su djeca Božja i imaju pravo na obitelj”

Papa Franjo je dao podršku homoseksualcima u najnovijem dokumentarcu ”Franjo”, prenosi Reuters. Naglasio je da su oni djeca Božja koja imaju pravo na obitelj.

Oni su djeca Božja i imaju pravo na obitelj. Nitko ne bi trebao biti izbačen iz zajednice ili da se radi toga osjeća jadno. Moramo im omogućiti da mogu stupati u građansku zajednicu, životno partnerstvo, tako će biti pravno osigurani, podupirem to, rekao je papa Franjo.

Papa Franjo se tako izjasnio za životno partnerstvo istospolnih osoba što je do sada neviđen stav unutar Rimokatoličke crkve.

Autor filma Evgeny Afinevski rekao je da je papa svoju podršku LGBT pravima izrazio tijekom intervjua koji je vođen za potrebe dokumentarca.

Papa Franjo je promijenio mišljenje jer se još 2010. kao nadbiskup Buenos Airesa protivio legalizaciji istospolnih brakova.

Njegova izravna podrška građanskoj zajednici homoseksualnih osoba posve je drugačiji stav od njegovih prethodnika. Njegov prethodnik Benedikt XVI. bio je gorući protivnik homoseksualizma, kojeg je svojevremeno čak nazvao „stanjem koje teži moralnom zlu“.

VIDI OVO: Zašto homoseksualnost nije poput ostalih grijeha?

Papina podrška homoseksualcima ili manipuliranje medija?

Autor filma “Franjo” je Evgenij Afinevski koji je želio da njegov dokumentarac pošalje poruku nade, pa je za glavnog lika izabrao jedinog svjetskog čelnika koji po njemu muže ujediniti svijet, papu Franju.

Papa Franjo čini se ima ozbiljnih problema po pitanju toleriranja grijeha homoseksualnosti, a mnogi rimokatolički vjernici su šokirani njegovim izjavama.

Ako tolerira istospolno partnerstvo, tada tolerira i grijeh, što je u potpunoj suprotnosti s kršćanskim vjerovanjem i svetopisamskim učenjem.

S druge strane, portal Narod.hr piše da je u pitanju manipuliranje s papinim izjavama. Kažu da je ovu izjavu papa dao govoreći o pastoralnoj skrbi o osobama homoseksualnih sklonosti.

Portal piše da novinske agencije i većina medija manipuliraju ovom rečenicom – kao da se odnosi na homoseksualno partnerstvo, izjednačavanje homoseksualne zajednice i braka te udomljavanje i posvajanje djece – što je suprotno učenju Katoličke Crkve.