Pas je postao neprepoznatljiv nakon godina zapuštenosti

Da sada vidite Ellie Mae, nikada ne biste povjerovali što je taj pas sve prošao. A slike ove transformacije mogu biti teške za gledati.

Nedavno je u sklonište donesen Shih Tzu težak 6 kilograma.

Iz skloništa su rekli: „Ovako je izgledala kada je došla u sklonište. Došla je u kavezu jer nije mogla hodati. Nije se mogla kretati. Našli su ju u kući vlasnika koji je preminuo. Našli su ju čistači, nisu ni znali da je u kući pas“.

Nije jasno koliko je vremena pas bio zapušten, ali za ovakvu razinu potrebne su godine.

Veterinari su polako čistili a nisu imali pojma što će pronaći ispod idućeg sloja.

Osim što je krzno bilo predebelo za hodanje, nokti psa su bili toliko dugački da svejedno ne bi mogao hodati.

VIDI OVO: Izgladnjeli pas se srušio kad je došao u sklonište, a onda je prošao kroz zapanjujuću transformaciju!

Nakon čišćenja, ispostavilo se da cirkulacija još prolazi kroz noge i da će pas možda prohodati. Sa psa su skinuli nevjerojatnih 4.5 kg dlake!

Veterinari su objasnili: „Trebao nam je 1 sat da skinemo 4.5 kg krzna sa Ellie Mae koja je težila 6 kg. Noga joj je inficirana pa joj treba operacija, popravak zubi, oporavak mišića i liječenja artritisa nakon godina zapuštenosti“.

Čovjek bi pomislio da će ovakav pas biti povučen i da će zazirati od ljudi. Ali ne, Ellie Mae je bila vrlo spremna da se oslobodi i da prigrli novu ljubav.

Nakon 5 sati čišćenja bila je spremna za slobodu. Imala je blagih poteškoća sa hodanjem, ali brzo se bacila u istraživanje. Ne biste rekli da je to isti pas.

Nakon Twitter objava skloništa, ljudi su ih kontaktirali i pas je ubrzo dobio novi dom i novu obitelj.