Pastor se prerušio u beskućnika, a događaj u crkvi će vas šokirati

Američki pastor se prerušio u beskućnika te otišao u crkvu od 10.000 članova u kojoj je tog jutra trebao biti predstavljen kao njihov budući pastor.

Prolazio je crkvom punom ljudi, a samo troje njih ga je pozdravilo. Tražio je sitniš da može kupiti nešto hrane, no nitko mu ništa nije dao. Čak su mu savjetovali da ne sjedi naprijed, nego da se makne iza.

Pozdravljao je ljude, no oni su mu uzvraćali s ružnim pogledima punim prijezira. Dok je sjedio na kraju crkve, slušao je crkvene obavijesti. Kada je sve završilo, crkvene starješine su izašle te uzbuđeno predstavili novog pastora: ”Želimo vas upoznati s novim pastorom.” Zajednica je gledala okolo te oduševljeno pljeskala očekujući njegov dolazak.

Beskućnik koji je sjedio otraga, ustao se te se zaputio prema pozornici. Zajednica je usredotočena na njega prestala pljeskati. Otišao je za propovjedaonicu te uzeo mikrofon od starješina, uzeo kratak predah te citirao:

“Nakon toga će kralj reći onima s desne strane: ‘ Dođite blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta! Jer bijah gladan, i dadoste mi jesti; bijah žedan, i napojiste me; bijah putnik, i primiste me; bijah go, i obukoste me; bijah u tamnici, i dođoste k meni.’”

VIDI OVO: Liječnike iznenadilo otkriće u pastoru koji je odlučio donirati svoj bubreg

“Tada će mu reći pravednici:’ Gospodine, kad te vidjesmo gladna pa ti dadosmo jesti, ili žedna pa ti dadosmo piti? Kad li te vidjesmo kao putnika i primismo te? Ili gola pa te obukosmo? Kad li te vidjesmo bolesna ili u tamnici te dođosmo k tebi?’ Kralj će im odgovoriti: Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće.” (Mt 25,34-40)

Nakon ovog biblijskog citata, pogledao je prema zajednici te im ispričao sve što je iskusio toga jutra. Mnogi su zaplakali, dok su mnogi pognuli glave od sramote.

Tada je nastavio: “Danas vidim sastanak ljudi, ali ne i Crkve Isusa Krista. Svijet ima previše ljudi, ali nedovoljno učenika. Kada ćete vi napokon odlučiti postati učenici?” Nakon ove izjave raspustio je bogoslužje do sljedećeg tjedna.