Čudo u Indoneziji! Pilot je „čuo Božji glas“ i spasio stotinu života

Neki su možda čitali o čudu koje se dogodilo 2018. nad indonezijskim nebom kada je pilot kršćanin spasio 140 života. Priča je ubrzo postala vrlo popularna, kao i razlog zbog kojeg je pilot promijenio protokol.

Bog je suveren i uvijek ulijeva mudrost i znanje u naš duh, no mi, na žalost, ne čujemo uvijek. No ako ga čujemo, događaju se velike stvari, a divan je primjer čudo u Indoneziji.

28. rujna 2018. grad Palu u Indoneziji pogodio je potres od 7.5 po Richteru. Potres je odnio stotine života i načinio ogromnu štetu. Međutim, usred uništenja jedan je pilot svjedočio čudu koje je spasilo njegove putnike.

Kapetan zrakoplova Ricosetta Mafella podijelio je svoju priču u svojoj crkvi i objasnio zbog kojih je događaja poletio tri minute ranije s aerodroma i tako spasio sve putnike.

Tog je dana kapetan Mafella bio nemiran, toliko da je cijelim putem pjevao crkvene pjesme. Njegov se kopilot, koji je musliman, našalio da bi kapetan mogao snimiti CD s pjesmama.

„Obično samo pjevušim, ali tog sam dana htio slaviti Gospodina što je glasnije moguće“, rekao je kapetan.

Kada su stigli nad grad Palu, kapetan je u srcu čuo glas koji mu je rekao da napravi još jedan krug prije slijetanja. Aerodrom je okružen sa dva planinska lanca pa piloti moraju posebno paziti kada slijeću.

Zbog tog se razloga kapetan prisjetio Psalma 23, 4 koji kaže: „Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.“

Na sreću, uspješno su sletjeli, ali tada je kapetan dobio osjećaj da moraju ubrzati sa polaskom. Dao je samo 20 minuta odmora posadi prije nego su nastavili put. U sebi je osjećao takvu žurbu da je poslao zahtjev da zrakoplov poleti 3 minute ranije.

Kada su poletjeli, nisu ni znali da se ispod njih događa potres

Nakon što mu je kontrolor leta Anthonius (koji je izgubio život u potresu) dao odobrenje za ranije polijetanje, zrakoplov je poletio. Kapetan je rekao da je zapravo požurio standardnu proceduru i preuzeo zadatke kopilota, samo kako bi brže poletjeli.

Nije znao zašto, ali ruka mu je stalno bila na ručici. Kada su poletjeli, nisu ni znali da se ispod njih događa potres koji je razorio grad Palu.

Kapetan Mafella je pokušao komunicirati sa kontrolnim tornjem, no nije dobio odgovor. Na njihovo ogromno iznenađenje, kada su pogledali kroz prozor vidjeli su kako potres razara. More ispod njih stvorilo je ogromnu rupu i moglo se vidjeti dno.

Kada su stigli na iduću destinaciju, na vijestima su vidjeli da je tsunami pogodio Palu. Djelatnici kontrolnog tornja, s kojima su razgovarali prije polaska, izgubili su živote netom nakon polaska.

Kapetan Mafella je naglasio kako je važno slušati Božji glas. On tvrdi da ne bi spasio 140 putnika da nije poletio ranije jer je potres lomio asfalt ispod zrakoplova.

Svoje je svjedočanstvo zaključio s važnom lekcijom te rekao kako i u najgorim situacijama trebamo biti mirni i ne paničariti, kako bismo jasno čuli upute koje Bog šalje preko Svog Duha.

IZVOR:God TV

NAJNOVIJE!