Dirljivo pismo koje treba pročitati svaka kćerka!

Nakon što je tvog brata i tebe odveo u trgovački centar, kako bi mi omogućio da se malo odmorim, tvoj otac se vratio kući sa širokim osmijehom na licu.

Najprije sam pomislila da je nasmijan jer je zadovoljan svojim životom i obitelji koju puno voli. A onda je rekao: “Pričekaj samo da ti ispričam što se dogodilo tvojoj kćerki.”

Uh!

Kada tvoj otac s osmijehom izgovori tako nešto, to obično znači da si učinila ili nešto stvarno loše ili nešto jako smiješno.

Ispričao mi je kako si čvrsto držala za ruku i njega i svog brata kako se ne biste izgubili.

PROČITAJTE: 10 ”čudnih” savjeta za žensku ljepotu i zdravlje

Primijetila si kako te promatra jedan sedmogodišnji dječak (malo je prestar za tebe, jer ti imaš samo pet godina).

Uhvatio ti je pogled i pokušao se nasmijati kako bi zadobio tvoju pozornost, a kada si mu se osmjehnula, spleo se i pao na pod koliko je dug.

Njegova majka i baka su mu pomogle da se digne, cijelo vrijeme se osmjehujući ovom simpatičnom događaju. Tata mi je rekao da si mahnula dječaku i uvjerila se da mu ništa ne nedostaje.

Draga moja kćeri, ti si prelijepa! To je dar koji si dobila. Ali, postoji nešto što trebaš znati.

Ljepota ne potiče iz dubine tvojih plavih očiju ili savršeno glatke i sjajne kože.

Iako će ti mediji nastojati nametnuti kakvu odjeću da nosiš i kojom hranom da se hraniš, znaj da će biti dana kada ćeš mrziti svoj izgled ili neki svoj postupak.

Ne želim da ikada svoju vrijednost procjenjuješ na temelju svoje vanjštine. Kao majka, mogu ti obećati da će se tvoj izgled promijeniti mnogo puta, čak i nakon što si završila s rađanjem. Sve je to sastavni dio života, a ono što do tebe stoji je da voliš sebe i uživaš u tim trenucima.

Ipak, htjela bih ti poručiti kako da zauvijek ostaneš istinski divna.

PROČITAJTE: Od težnje za savršenim izgledom do težnje za Isusom

Ljepota potječe iz osmijeha koji ti je uvijek na licu i iz spremnosti da ga daruješ drugima. Divna si dok te promatram kako grliš svog mlađeg brata i čitaš mu knjige.

Ti si prelijepa kada me nježno dodirneš po leđima i upitaš jesam li dobro dok se krijem u kuhinji plačući, jer tvoj brat vrišti bez prestanka.

Ljepota je u onome što činimo, a ne kako izgledamo. Biti lijep znači biti sposoban da drugoga potakneš da se zagleda u sebe i shvati da je vrijedan.

To činiš onda kada svoje vreme posvetiš izgradnji prijateljstva s usamljenima; kada započneš razgovor s nekim koga ne poznaješ; kada si spremna spustiti se kako bi nekoga podigla i, povrh svega, kada si spremna prigrliti nekoga i dati mu do znanja da nije sam na ovom ludom svijetu.

Istinska ljepota je plod dugotrajne nesebične službe i pružanja ljubavi drugima. Sa svakim novim činom ljubavi, postaješ sve ljepša i ljepša.

Sigurna sam da ćeš na svom životnom putu sresti mladiće koji će se “izgubiti” u tvom osmijehu.

Ali, želim da zapamtiš da svoju ljepotu ne duguješ svom vanjskom izgledu, već onome što je utkano u dubini tvog srca. I što više to budeš dijelila s onima oko sebe, bit ćeš sve ljepša i ljepša!

IZVORHerviewfromhome.com