NaslovnicaDuhovnostPismo od Boga koje svaki mladoženja treba pročitati prije vjenčanja

Pismo od Boga koje svaki mladoženja treba pročitati prije vjenčanja

Ovo pismo od Boga trebao bi prije vjenčanja pročitati svaki mladoženja. Ono sadrži predivne istine.

“Žena koja stoji pored tebe u svojoj vjenčanici je moja. Ja, Bog, stvorio sam je. Uvijek sam je volio; čak i prije tebe i više od tebe. Život sam za nju dao bez oklijevanja. Imam velike planove za nju. Tebi je povjeravam. Prihvatit ćeš je iz mojih ruku i postati odgovoran za nju.

Kada si je upoznao, mislio si da je lijepa i zaljubili ste se. Moje su ruke oblikovale njezinu ljepotu, a moje je srce u nju stavilo nježnost i ljubav. Moja je mudrost oblikovala njezinu osjetljivost i inteligenciju i sve dobre osobine koje vidiš u njoj.

Ali nije dovoljno uživati u njezinoj fascinaciji. Moraš nastojati zadovoljiti njezine potrebe i želje. Shvatit ćeš da tu treba puno toga: dom, odjeća, vedrina, radost, duhovna ravnoteža, međuljudski odnosi, ljubav i nježnost, zadovoljstvo i zabava, ljudska prisutnost i razgovori, obiteljske i društvene veze, zadovoljstvo na poslu i još puno toga.

Morat ćeš shvatiti da ona treba Mene iznad svega, i sve što pomaže i pogoduje susretu sa Mnom: mir srca, čistoća duha, molitva, Riječ, praštanje, nada i povjerenje u Mene. Ja, a ne ti, početak sam, kraj i cilj njezinog života.

Stoga, sklopimo savez: ljubimo je zajedno. Uvijek sam je volio. Počeo si ju voljeti prije otprilike godinu dana kada ste se zaljubili. Stavio sam ljubav prema njoj u tvoje srce. Bio je to najljepši način da te natjera da obratiš pažnju na nju. Htio sam je povjeriti nekome tko će je zaštititi. Također sam htio da obogati čovjekov život svojom ljepotom i dobrim osobinama. A taj čovjek si ti.

Zato sam u tvoje srce usadio ljubav prema njoj. To je bio najljepši način da ti kažem: “Evo je, povjeravam je tebi.” Kada joj kažeš: “Obećavam da ću ti biti vjeran i voljeti te i poštovati sve dane života svoga”, to će biti kao da mi kažeš da si sretan što si je primio u svoj život. Od ovog trenutka oboje ćemo je voljeti.

Ali moramo se složiti: ne možeš ti nju voljeti na jedan način, a Ja na drugi. Moraš imati istu ljubav prema njoj kao i Ja i moraš joj željeti isto što i Ja.

Ako je istinski voliš, vidjet ćeš da se slažeš s planom koji sam za nju pripremio.

Znam da puno tražim od tebe. Vjerovao si da je ta žena tvoja i samo tvoja, a sada se osjećaš kao da tražim od tebe da je podijeliš sa Mnom. To nije tako. Ja nisam tvoj suparnik u ljubavi. Naprotiv, Ja sam taj koji će ti pomoći da je stvarno voliš. Zato želim da moja velika ljubav bude u tvojoj maloj ljubavi. (…)

PROČITAJTE: 3 istine o braku koje svaka mlada osoba treba znati

Ove riječi su ti tajanstvene, ali ćeš ih na kraju razumjeti. Uvjeravam te da te neću ostaviti samog. Uvijek ću biti uz tebe i učinit ću te oruđem svoje ljubavi i nježnosti, nastavit ću voljeti svoje biće koje je postalo tvojom ženom, prema tvojim gestama ljubavi, pažnje, dogovora, praštanja, posvećenja jedno drugome.

Jednom riječju, učinit ću te sposobnim voljeti kao što Ja volim, jer ću ti dati novu snagu da voliš, a to je moja ljubav. Ako se ovako volite, vaša će veza biti poput tvrđave koju životne oluje nikada neće srušiti. Ljubav izgrađena na mojoj Riječi je poput kuće izgrađene na stijeni. Nikakvo je zlo neće moći uništiti. (…)

Danas se malo vjeruje u pravu ljubav, onu koja traje vječno i koja voljenoj osobi nudi vlastiti život. Više se traže ljubavne emocije nego ljubav. Ali emocije se rađaju i ubrzo umiru, ostavljajući samo prazninu i nostalgiju.

Zbog toga su neki govorili da je brak samo velika iluzija koja se ubrzo raspada. Ako se budete znali voljeti kao što Ja volim, vjernošću koja ne jenjava, bit ćete kao grad na gori. Bit ćete nada za sve, jer svi će vidjeti da je ljubav moguća.”

Autor: Padre Giordano Muraro; Prilagođeno prema autorovom tekstu objavljenom ovdje.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare