U redu je plakati u Božjoj prisutnosti

Mnogi na plač gledaju kao slabost. Ali Bogu možemo slobodno doći s našim suzama i teretima. U redu je plakati u Božjoj prisutnosti.

Biblija je ispunjena pričama i izvještajima o najjačim ljudima vjere koji vape za Bogom u nevolji. Što Biblija kaže o plaču i suzama?

Sve ima svoje doba (…) Vrijeme plača i vrijeme smijeha; vrijeme tugovanja i vrijeme plesanja. (Propovjednik 3, 1.4)

Kao što se ponekad glasno smijemo, tako moramo i naglas plakati. Živimo u palom svijetu gdje se može puno plakati zbog smrti, gubitka, bolesti, razočaranja … Ponekad je plač jedini raspoloživi emocionalni odgovor u nekoj situaciji. Oni koji se odupru plaču, često će na sebe navući ozbiljne probleme s emocionalnim i mentalnim zdravljem. Međutim, oni koji to prihvate kao dio života, često se osvježe i obnove nakon vremena suza.

U redu je plakati u Božjoj prisutnosti

Možda osjećaš bol. Razočaran si i usamljen. Čovjek si i imaš svoje emocije. I znaš da život nije savršen. Priznaj što je unutra, ne poriči. Prihvati ono što se događa i izrazi svoje osjećaje.

Mnogi od nas plaču u tajnosti i rijetko kad dopuštaju drugima da svjedoče njihovim suzama. Ipak, Gospodin vidi naše suze i zna našu bol. Naš Otac nije odmaknut i hladan, već je tu s nama u vapajima koji mu prenose naše potrebe i želje.

Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove. (Psalam 34, 16)

I Isus je plakao

Kad Isus vidje kako plače ona i Židovi koji je dopratiše, potresen u duhu i uzbuđen upita: “Kamo ste ga položili?” Odgovoriše mu: “Gospodine, dođi i pogledaj!” I zaplaka Isus. (Ivan 11, 33-35)

Naš je Gospodin bio Bog i čovjek. Kada je Isus plakao, svjetina oko njega primijetila je njegovu ljubav prema Lazaru. Odgovorio je suzama baš kao što bi to učinio bilo tko od nas kada vidimo slomljena srca onih koje volimo. On razumije naše suze.

Zna sve. Poslat će utjehu i obrisat će vaše suze. U redu je plakati u Njegovoj prisutnosti. Izlijte sve i podijelite mu sve svoje terete.

Večer donese suze, a jutro klicanje. (Psalam 30, 6)

Suze će jednom zauvijek biti obrisane

I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu. (Otkrivenje 21, 4)

Budući da smo okruženi bolom i tugom, može nam biti teško vjerovati da jednog dana više nikada nećemo zaplakati. Gospodin je pripremio mjesto za one koji su Njegovi, gdje nikada neće biti tuge ni žalosti. Bit će to mjesto vječne radosti i sreće. Neće nam nedostajati ni suza ni plača. Neće biti potrebni, jer ćemo zauvijek uživati ​​u Njegovoj prisutnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!