Plesači s autizmom
Snimka zaslona: YouTube

Inspirirajuća plesna skupina „Autizam sa stavom“, je svoj talent pokazala na pozornici emisije „The Greatest Dancer“ (hrv. „Najbolji plesač“).

Svi članovi te skupine poznate i kao AWA imaju neki oblik autizma. Ova nevjerojatna skupina dozvoljava ovim individuama da se izraze kroz umjetnost.

Danas, AWA pokazuje svoje vještine na pozornici emisije The Greatest Dancer kako bi pokazali svijetu što sve mogu. Ta britanska emisija prikazuje plesače raznih godina i u raznim plesnim žanrovima dok se natječu za novčanu nagradu i priliku sudjelovanja u Strictly Come Dancing.

Najprije su plesači skriveni iza zida. Kada započnu ples, publika dobiva priliku glasati za njihov ples. Ako više od 75% članova publike odobrava plesače ili skupinu, zid se pomiče, a plesači nastavljaju u slijedeću rundu.

Majka od jednog plesala iz AWA-a je opisala cilj skupine. „Oni samo žele dokazati svima da, bez obzira na svoje sposobnosti i mogućnosti, možete postići sve“.

Čim je glazba započela, članovi skupine su pokazali svoje hip-hop vještine te su odmah pridobili publiku. Ubrzo se maknuo zid te je bilo jasno da nastavljaju u slijedeću rundu.

Nakon izvedbe, sutkinja Cheryl je dala komentar: „Pokazali ste snagu, strast i hrabrost. Učinili ste točno ono što je mama jednog od vas rekla. Bez obzira na vašu sposobnost, bez obzira na sve drugo što se događa, ako se potrudite i budete predani svom cilju, možete ostvariti svoje snove.“ Navijajmo zajedno za ovu divnu skupinu.

IZVORGodtube.com