Plivanje najzdravija tjelovježba
Foto: Summer photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Prilagodite vrijeme plivanja svojim mogućnostima i malo po malo ga povećavajte iz dana u dan.

Prva asocijacija mnogih na gubljenje kilograma je uglavnom uvijek teretana, ali činjenica je da i plivanje ima brojne koristi te da se može koristiti u svrhu mršavljenja.

Nijedna vježba neće istovremeno sagorjeti kalorije, ubrzati metabolizam i zategnuti svaki mišić u našem tijelu kao plivanje.

Samo sat vremena plivanja sagorijeva približno 500 kalorija, mada intenzivnije forme plivanja kao što je leđno sagorijevaju i do 700 kalorija.

Tajna leži u tome što je voda 800 puta teža od zraka te što se otpor mišićima pruža iz različitih smjerova, dok voda u isto vrijeme rasterećuje mišiće i zglobove, što nije slučaj gotovo ni sa jednom drugom vježbom izvan vode, piše Klix.

Pogrešno je misliti da je moguće odmah plivati na “duge staze”, te se vrijeme u bazenu treba postupno povećavati, a treba početi od razumnog i skromnog početka.

Prilagodite vrijeme plivanja svojim mogućnostima i malo po malo ga povećavajte iz dana u dan.

Mnogi se već nakon nekoliko minuta u bazenu osjećaju iscrpljeno jer se tijelo mora prilagoditi na novi način disanja, krvožilni sustav počinje raditi na drugačiji način a organizam je pod velikim naporom jer nam je za kretanje u vodi potrebno korištenje puno mišića.

Iskoristite slobodno vrijeme za posjet bazenu i na vrijeme se pripremite za proljeće i ljeto.